BAVARCI KONAČNO PREKINULI "PROKLETSTVO": Menhengladbah kao zagrevanje za derbi sezone protiv Leverkuzena

O. M.

03. 02. 2024. u 08:15

BAJERN iz Minhena dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha u utakmici 20. kola nemačke Bundeslige. Meč se igra na "Alijanc areni" od 15 časova i 30 minuta.

БАВАРЦИ КОНАЧНО ПРЕКИНУЛИ ПРОКЛЕТСТВО: Менхенгладбах као загревање за дерби сезоне против Леверкузена

Foto: Profimedia

Biće ovo 112. okršaj Bajerna i Menhengladbaha, drugi je najčešći u Bundesligi posle duela Bajerna i Verdera, koji su igrali čak 114 puta do sada. Kao posledica tako velikog broja utakmica dolazi i podatak da nijedan nemački klub nije ostvario više pobeda nad Bajernom od Menhengladbaha - 28, ali Menhengladbah je ove sezone ostvario samo jednu pobedu u gostima, nad Bohumom u septembru.

Prošlog septembra Bajern je pobedio sa 2:1 na "Borusija parku" golovima Liroja Sanea i Matijasa Tela. Bila je to prva pobeda Bajerna posle šest zvaničnih duela sa "Menšom" i jedne prijateljske.

U Minhenu, Bajern nije pobedio dve prethodne prvenstvene utakmcie i ako sada ne uspe u tome biće to prvi put u istoriji duela sa "ždrebadima" da je vezao tri meča u Minhenu bez pobede.

"Ždrepci" su prošle nedelje učinili uslugu Bavarcima kada su zadržali lidera Bajer remijem bez golova u Leverkuzenu. "Farmaceuti" su bili apsolutno dominantni, ali nisu uspeli da savladaju briljantnog Morica Nikolasa na golu Menhengladbaha. Istovremeno je Bajern savladao Augzburg sa 3:2 i vratio se na minus dva. 

Aleksandar Pavlović je postigao svoj prvi seniorski gol za Bajern pre nego što su se Alfonso Dejvis i Hari Kejn upisali u strelce i doneli rezultatski ne toliko ubedljivu, ali igrom sasvim zasluženu pobedu u malom bavarskom derbiju.

Za Bajern ova utakmica ima i ulogu pripremne za verovatni derbi prvenstva, pošto će desetog februara otputovati u goste lideru šampionata. Ako pobedi ovde i za sedam dana na Baj Areni, preuzeće čelo tabele bez obzira na današnji ishod meča u kome Leverkuzen gostuje Darmštatu, gde je jamačno veliki favorit.

Istovremeno dok Bavarci vrše strahovit pritisak na "farmaceute" (prošle sezone u ovo vreme imali su sedam bodova manje nego sada a na kraju ipak bili šampioni) u nastojanju da preuzmu čelo tabele i osvoje 12. uzastopnu titlu šampiona Nemačke, Menhengladbah je u poslednje vreme počeo da krcka prednost u odnosu na ekipe koji se nalaze između njih i najugroženijeg trija na tabeli.

Zato je i izabranicima Herarda Seoanea naredni meč verovatno važniji od ovoga, jer ih očekuje četvrtfinale Kupa Nemačke protiv Bajernovih dželata u ovom takmičenju, Sarbrikena. Sarbriken nije slučajno izbacio Bavarce jer je u narednoj rundi bio bolji i od Ajntrahta, tako da "ždrepci" ne smeju da se opuste u ovom meču. Moraće da budu odmorni pa ne smeju mnogo da zapinju protiv Bajern,ali i fokusirani, što znači da ne smeju dozvoliti neku rezultatsku katastrofu od Bajerna.

Posle 19 kola "ždrepci" su na 12. poziciji sa 21 bodom, što je još uvek solidnih devet bodova više od Kelna u zoni ispadanja, ali se Bohum i Union Berlin koji su od skora napravili veliki pomak u igri i rezultatima sve bliži i zaostaju samo jedan, odnosno četiri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&GG (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)