TRADICIONALAN IKS: ''Galebovi'' i ''orlovi'' vole da igraju 1:1

V.M.

03. 02. 2024. u 09:00

U 23. kolu Premijer lige gledaćemo novi derbi između Brajtona i Kristal palasa, meč se igra na ''Ameksu'' sa početkom u 16 časova.

ТРАДИЦИОНАЛАН ИКС: Галебови и орлови воле да играју 1:1

Foto: Profimedia

Ovo rivalstvo je zaživelo 70-ih godina prošlog veka kada su oba tima igrala u nižim rangovima engleskog fudbala i rapidno se uspinjali kroz njih.

Od tada su se susretali čak 113 puta i poprilično su ujednačeni u međusobnim duelima, nešto je bolji Brajton sa 41. trijumfom dok je Palas ostvario pobedu manje uz čak 32 remija.

Podele bodova su postala česta pojava u poslednje vreme na mečevima današnjih rivala i čak četiri puta na minulih pet obračuna igrali su ''iks'' i to identinčnim rezultatom, 1:1.

Nije nemoguće da to ponovo bude slučaj jer oba tima igraju promenljivo na startu nove godine. 

Palas je podigao formu posle slabijih igara i na poslednja tri ligaška duela upisao je dva trijumfa, bio je bolji od Brentforda i Šefilda, a uz to je doživeo poraz od Arsenala.

Zbog tih trijumfa popeo se na 13. mesto i sada ima šest bodova prednosti u odnosu na Everton koji je prvi tim ispod crte.

Sa druge strane, Brajton je proteklog vikenda doživeo veoma težak, neočekivan poraz. Gostovao je Lutonu i šeširdžije su ubedljivo slavile sa čak 4:0.

Tim porazom ''galebovi'' su prekinuli seriju od šest vezanih utakmica bez izgubljenog meča u svim takmičenjima.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Adingre, Marča, Fatija, Mitome i Feltmana, dok će kod gostiju meč propustiti Dukure, Holding i Vord.

NAŠ TIP: X (kvota 3,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!