DA LI ĆEMO GLEDATI NOVU DRAMU U REŽIJI JUŽNE KOREJE? Son i družina su miljenici sreće na ovogodišnjem izdanju Azijskog kupa

V.M.

06. 02. 2024. u 09:32 >> 09:32

U prvom polufinalu Azijskog kupa sastaće se Južna Koreja i Jordan. Meč se igra na ''Ahmed bin Ali stadionu'' sa početkom u 16 časova.

ДА ЛИ ЋЕМО ГЛЕДАТИ НОВУ ДРАМУ У РЕЖИЈИ ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ? Сон и дружина су миљеници среће на овогодишњем издању Азијског купа

FOTO: AP/Tanjug

Jordan je ispisao istoriju na ovom takmičenju plasiravši se po prvi put u polufinale Azijskog kupa. Provukli su se kroz grupnu fazu zauzveši treće mesto u grupi ''E'', upisavši pobedu, remi i poraz.

Nakon toga su odigrali jedan od najzanimljivijih mečeva protiv Iraka. Poveli su sredinom prvog poluvremena, da bi Irak preokrenuo do 76. minuta preko Natika i Huseina.

Ipak, Husein je prilikom slavlja zbog postignutog gola zaradio drugi žuti karton kojim je ostavio šansu Jordanu da može do preokreta, što je on i iskoristio u sudijskoj nadoknadi.

Prvo je Al Arab poravnao u 95. minutu, a samo dva minuta kasnije Rašdan je postavio konačnih 3:2.

Nošeni tim neverovatnim trijumfom, ''vitezovi'' su savladali debitanta Tadžikistan u četvrtfinalu. Uz dosta manje drame su bili rezultatom 1:0, a jedini gol na meču postigao je nesretni Kanonov koji je zatresao sopstvenu mrežu u 66. minutu.

Ovo je najveći uspeh Jordana u istoriji Azijskog kupa, a danas će imati priliku da pojača taj rezultat i po prvi put se plasira u finale nekog velikog takmičenja.

Što se tiče Južne Koreje, ona se dosta mučila na ovom turniru, ali individualni kvalitet pojedinih igrača dogurao ju je do završne faze Azijskog kupa i orna je da osvoji turnir po prvi put od davne 1960. godine.

Poglavica ekipe je kapiten Son koji je uz Li Kang Ina najbolji strelac reprezentacije sa tri postignuta gola, a svoju klasu pokazao je protiv Australije kada je maestralnim slobodnim udarcem rešio pitanje pobednika u produžecima.

''Azijski tigrovi'' su imali dosta sreće da se nađu u produžetku, jer je Australija vodila veći deo meča, ali je poklekla u samoj završnici meča kada je zgrešila penal koji je Hvan Hi Čan iskoristio i poravnao na 1:1 u 96. minutu.

Pre toga, na sličan način su izbacili i Saudijsku Arabiju koja je takođe imala prednost protiv Južne Koreje do gotovo poslednjeg minuta, samo je ovoga puta Čo Ge Sung bio taj koji je odveo meč u produžetke pogotkom u 99. minutu.

U njima nije bilo golova pa su se izvodili jedanaesterci, gde su Korejci bili znatno smireniji, rutinski slavivši sa 4:2 u penal seriji.

Iz priloženog se da zaključiti da su izabranici Jirgena Klinsmana miljenici sreće na ovom turniru, mada su je i zaslužili s obzirom na to da nikada ne odustaju i bore se do samog kraja.

Današnji rivali su se sastali u grupnoj fazi takmičenja i tada je viđena veoma zanimljiva utakmica puna preoketa. Južna Koreja je povela, ali Jordan je preokrenuo početkom drugog poluvremena, ipak kako tradicija nalaže na ovom Azijskom kupu, ''tigrovi'' su došli do boda autogolom Al Araba u 91. minutu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Jordan - Južna Koreja 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)