"JORGANDŽIJE" PRAVE ZALIHU ZA REVANŠ: "Lavovi" puni samopouzdanja dolaze na "Metropolitano"

O. M.

07. 02. 2024. u 11:01

U prvom meču polufinala španskog Kupa kralja, Atletiko Madrid dočekuje Atletik Bilbao. Utakmica se igra u sredu od 21 čas i 30 minuta na stadionu "Metropolitano".

ЈОРГАНЏИЈЕ ПРАВЕ ЗАЛИХУ ЗА РЕВАНШ: Лавови пуни самопоуздања долазе на Метрополитано

FOTO: Tanjug/AP

Pobednik ovog duela sastaće se u finalu sa boljim iz meča Majorka – Real Sosijedad.

Atletiko Madrid je u seriji derbi mečeva. Pre tri dana su, treći put za četiri nedelje, ukrstili koplja sa gradskim rivalom Realom i treći put su odigrali nerešeno s "blankosima". S tim što se za razliku od prethodna dva duela, u Superkupu i Kupu kralja, nisu igrali produžeci jer je reč o prvenstvenom duelu.

Uprkos tome što je Real Madrid poveo golom Brahima Dijaza u prvom poluvremenu, ekipa Dijega Simeonea uspela je da izbegne poraz zahvaljujući golu Markosa Ljorentea u trećem minutu nadoknade.

U Kupu kralja "jorgandžije" su se osvetile za prethodni poraz u Super kupu. U prethodnoj rundi Atletiko je bio bolji od trećeligaša Luga, zahvaljujući golovima Memfisa Depaja, a u četvrtfinalu su, opet golom Memfisa Depaja, sa minimalnih 1:0 eliminisali Sevilju

Atletiko sada ima priliku da prvi put posle sezone 2012/13. osvoji Kup kralja, a jedanaesti put u klupskoj istoriji.

U Atletiko Madridu se nadaju da će u prvom meču steći dovoljnu prednost pred revanš na "San Mamesu", a u prilog im ide impresivna serija od 28 utakmica bez poraza na stadionu "Metropolitano". 

Međutim, moraće da se izbore sa povredama, jer su ključni igrači kao što su Sesar Aspilikueta i Tomas Lemar van terena zbog povreda, dok je učešće Hosea Marija Himeneza pod znakom pitanja zbog problema sa mišićima.

Za razliku od domaćina koji je bio slobodan u prve runde, Atletik Bilbao je morao da pobedi pet ekipa da bi obezbedio plasman u polufinale, uključujući šestoligaša Rubi, četvrtoligaša Kajon, člana Segunde Eibar i Alaves. Ekipa Ernesta Valverdea nastavila je pobednički niz pobedivši Barselonu u četvrtfinalu prošlog meseca.

Baskijski tim zauzima drugo mesto na listi rekordnih osvajača Kupa kralja, ali nije podizao trofej od 1984. godine. Otkako je pobedio Barselonu u finalu pre 40 godina, Atletik je završio kao drugoplasirani šest puta, uključujući poraze u uzastopnim finalima u razmaku od mesec dana 2021. godine nakon što je finalni meč za sezonu 2019/20. odložen zbog izbijanja pandemije kovida 19.

Sve u svemu, biće ovo peto uzastopno polufinale za "lavove sa San Mamesa". Nisu osvojili pehar Kupa kralja od 1984, ali im je finale iz 2020. omogućilo da naredne sezone igraju na turniru Superkupa koji su i osvojili, pobedivši u finalu Barselonu na penale.

U Madrid putuju puni samopouzdanja posle ubedljive pobede od 4:0 nad Majorkom, a dodatno "gorivo" daće im i pobeda nad današnjim rivalom u prvom delu sezone, doduše na njihovom "San Mamesu" kada je bilo 2:0. Relativno skoro taj meč je odigran, u decembru.

Što se tiče povreda, napadač Niko Vilijams je upitan nakon što je bio primoran da napusti teren u drugom poluvremenu protiv Majorke zbog problema sa tetivom. Njegov stariji brat Injaki takođe je dobio udarac, ali se očekuje da će reprezentativac Gane biti spreman za prvu utakmicu.

Inigo Lekue i Aleks Berenger su se pojavili na treningu posle problema sa povredama, ali je prerano za njih da već u sredu zaigraju. Golman Žulen Agirezabala bi trebalo da zameni Unaja Simona, kao što ga je menjao u svim dosadašnjim kup-utakmicama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3  (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!