"UNIONISTI" JURE DUPLU KRUNU: Briž bez poraza kod kuće ove sezone - 19 utakmica u svim takmičenjima

O. M.

07. 02. 2024. u 12:21

OVE srede od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Jan Brejdel" na programu je prvi meč polufinala Kupa Belgije u kojem će snage odmeriti Klub Briž i Rojal Union sen Žiloa.

УНИОНИСТИ ЈУРЕ ДУПЛУ КРУНУ: Бриж без пораза код куће ове сезоне - 19 утакмица у свим такмичењима

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Briž je u četvrtfinalu bio bolji od Genta, a Sen Žiloa od Anderlehta. 

Domaći su u poslednjem kolu Jupiler Pro lige prekinuli impresivan niz od 15 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Izgubili su na gostovanju kod Antverpena sa 2:1, iako su vodili do 86. minuta. Šampion je izjednačio u samom finišu meča, a potom i potpuno preokrenuo u devetom minutu nadoknade. Briž je meč završio sa desetoricom jer je isključen Vanaken u 13. minutu nadoknade.

Posle 24 odigrana kola "plavo-crni" su na trećem mestu na tabeli sa 41 osvojenim bodom, tako da trenutno zaostaju za liderom i današnjim rivalom neverovatnih 17 bodova. Briž se uzda u domaći teren pošto ove sezone na "Brejdelu" nije izgubio utakmicu na tri fronta

S druge strane, Rojal union sa 58 osvojenih bodova suvereno drži lidersku poziciju pa se navijači u Južnom Briselu nadaju da bi njihovi ljubimci i do titule, 89 godina nakon poslednje osvojene.

Ali i u prethodne dve sezone od povratka u Pro ligu, Sen Žiloa je bio veoma blizu tituli ali je gubio u završnici, prošle sezone čak i u poslednjim minutima prvenstva.

U prošlom kolu izabranici Aleksandra Blesina pobedili su na gostovanju Genku rezultatom 1:0, golom Mohameda Amura u 67. minutu meča.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave