FEJENORD OSTAO BEZ PRVENSTVA, ALI CILJA KUP: AZ Alkmar tek na penale eliminisao trećeligaša

O. M.

07. 02. 2024. u 12:40

U četvrtfinalu Kupa Holandije u Roterdamu očekuje nas derbi između Fejenorda i AZ Alkmara. Utakmica je na programu u sredu od 21 čas na stadionu "De Kajp".

ФЕЈЕНОРД ОСТАО БЕЗ ПРВЕНСТВА, АЛИ ЦИЉА КУП: АЗ Алкмар тек на пенале елиминисао трећелигаша

FOTO: Profimedia

Ovo će biti drugi meč između Fejenorda i AZ Alkmara u samo četiri dana. Fejenord je u nedelju uspeo da slavi na gostovanju minimalnim rezultatom, a strelac jedinog gola bio je Mats Vifer u 6. minutu meča.

Ekipa Arne Slota je u nizu od pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima, ostvarila je tri pobede i dva remija. Posle 20 odigranih kola u Erediviziji, sa 46 bodova nalaze se na drugom mestu na tabeli. Iako su do sada osvojili tri boda više nego u isto vreme prošle sezone kada su bili ubedljivi šampioni, sada zaostaju deset bodova za liderom PSV Ajndhovenom.

Možda neće moći da odbrane titulu, ali su se "filipsovcima" revanširali eliminacijom iz Kupa u osmini finala.

S druge strane, AZ Alkmar se prilično mučio protiv trećeligaša Kvik Bojsa u osmini finala Kupa Holandije, s obzirom na to da su se u četvrtfinale plasirali tek posle boljeg izvođenja penala. 

Uprkos njihovoj promenljivoj formi tokom cele sezone, u Alkmaru veruju da mogu da obezbede evropske nastupe u narednoj takmičarskoj godini, a njihova trenutna pozicija na tabeli uliva poverenje. Posle 20 odigranih kola nalaze se na četvrtom mestu Eredivizije sa 35 bodova, koliko ima i peti Ajaks, ali sa lošijom gol-razlikom.

NAŠ PREDLOG: 1&GG (kvota 2,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave