DERBI "KRALJEVA REMIJA": Kadiz obara negativne rekorde La lige

O. M.

09. 02. 2024. u 09:25

KADIZ dočekuje ekipu Betisa u prvoj utakmici 24. kola španske La lige.

ДЕРБИ КРАЉЕВА РЕМИЈА: Кадиз обара негативне рекорде Ла лиге

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Meč se igra na stadionu "Nuevo Mirandilja" od 21 čas.

Kadiz je jedan od tri najugroženija tima u La ligi. "Žuta podmornica" se nalazi na 18. mestu sa 17 bodova, a ispod njih su samo Granada i Almerija. Nemaju pobedu u poslednjih pet mečeva.

Fudbaleri Kadiza su pod vođstvom novog trenera Maurisija Pelegrina počeli da igraju čvršće u odbrani, što je donelo izvesne rezultate. Odigrali su dve utakmice bez golova, protiv Viljareala i Atletik Bilbaa. Iako je Viljareal imao dovoljno prilika za gol, uz malo sreće gusta odbrana Kadiza nije poklekla pred boljim rivalom.

A protiv Atletika, Kadiz je, ovoga puta kod kuće, igrao mnogo bolje nego protiv Viljareala. Tačnije, Bilbao je igrao mnogo loše, bez ijednog upućenog šuta u okvir Kadizovog gola. Preostaje samo još da Pelegrino namesti nišanske sprave svojim napadačima, pa će doći i pobeda, nema nikakve sumnje.

A pobedu navijači čekaju već 19 kola, što je najduži niz u istoriji španske La lige!

Kadiz je inače postigao samo jedan gol u poslednjih šest kola i to počasni u porazu 4:1 od Valensije.

Andalužani se i dalje nalaze u zoni ispadanja uoči ovog meča, ali im u prilog idu i rezultati ostalih ekipa koje se bore za opstanak. Iz čitavog donjeg dela tabele, samo su Viljareal, Selta i Sevilja ostvarili po jednu pobedu u poslednja dva kola.

Real Betis igra sa dosta uspona i padova u formi. U poslednjih pet utakmica imaju dve pobede, dva poraza i jedan remi.

Igrali su nerešeno protiv Hetafea 1:1, iako su na kraju meča imali dve dobre šanse za pobedu. Hetafe je u osmom minutu postigao prvi gol iz finala. Pola sata smo čekali na izjednačenje, a Real Betis je izjednačio sa bele tačke. Do kraja meča obe ekipe su imale po nekoliko šansi za pobedu, ali nije bilo golova.

Ranije su pobedili Majorku sa 1:0, izgubili od Barselone 4:2 i pobedili Granadu sa 1:0. Igrači Real Betisa igraju kvalitetnu odbranu, ali njihov napad ne funkcioniše isto u svakom meču i to je veliki problem. Najveći problem ipak je veliki broj remija, Betis je čak 11 puta igrao nerešeno ove sezone, koliko uostalom i Kadiz, ali ta brojka nije ista kada se radi o borbi za opstanak i o borbi za visok plasman i evrokupove. Betis jednostavno mora početi da pobeđuje ako želi da se ozbiljnije uključi u borbu za vrh tabele.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)