PARTIZAN KREĆE IZ IVANJICE: "Crno-beli" imaju lagan raspored do "večitog derbija"

O. M.

10. 02. 2024. u 11:14 >> 11:14

FUDBALSKA Superliga Srbije nastavlja se ovog vikenda, a jesenji šampion Partizan u prvom prolećnom kolu gostuje ekipi Javora.

ПАРТИЗАН КРЕЋЕ ИЗ ИВАЊИЦЕ: Црно-бели имају лаган распоред до вечитог дербија

FOTO: M. Vukadinović

Utakmica je na programu od 14 časova na Gradskom stadionu u Ivanjici.

Proleće su, inače, u petak otvorili Radnik i Čukarički, a ekipa sa Banovog brda pobedila je sa 3:0 u Surdulici. Do kraja regularnog dela šampionata ostalo je još 11 kola posle čega će uslediti plej-of.

Partizan je u prvom startnom redu, ali ima samo jedan bod prednosti nad šampionom i večitim rivalom Crvenom Zvezdom, a jasno je da su samo naša dva najtrofejnija i najpopularnija kluba ostala u trci za šampionskim peharom jer imaju deset, odnosno devet bodova nad najbližim pratiocem TSC-om iz Bačke Topole.

Ta prednost mogla je da bude još veća da Partizan nije popustio u završnici jesenjeg dela prvenstva - osim u najvažnijoj utakmici, večitom derbiju, kada je sa 2:1 savladao Crvenu zvezdu - i dozbolio upravo TSC-u, ali i niškom Radničkom da mu uzmu sva tri boda, a kragujevačkom Radničkom da osvoji bod protiv "crno-belih". Partizan je tako u poslednjih pet kola izgubio pet bodova prednosti nad Zvezdom, od šest sa koliko je ušao u završnicu jesenjeg dela prvenstva.

Večiti derbi je na programu u petom prolećnom kolu, a do tada Partizan će odmeriti snage sa Javorom, IMT-om, Radnikom i Železničarom i realno je očekivati, s obzirom na renome i snagu protivnika da "crno-beli" u ovom periodu ostvare maksimalan učinak. Ipak, ne treba zaboraviti da su u prvom delu sezone do same završnice utakmica protiv "crno-belih" IMT i Radnik vodili, Železničar bio na pragu osvajanja boda.

Trener Partizana Igor Duljaj istakao je pred gostovanje u Ivanjici da ga ne zanimaju utakmice koje slede posle Javora nego samo prvi naredni protivnik. Izrazio je nadu da će domaćin srediti teren koji ovih dana nije bio u baš idealnom stanju, ali ga više od toga brine kome će poveriti "bonus" poziciju u sastavu. 

Pozicija bonusa jeste problem. Odlaskom Ilića u Bolonju imali smo projekat sa Nikolom Miličićem na poziciji mladog igrača. I to je jedini problem, čak dilema, za mene u ovom trenutku. Pozicija bonusa nije laka za rešenje, moramo da imamo rešenje i na klupi, pozicije nisu iste. Baždar je, na primer, odradio odlično pripreme, razgovarali smo na njegovu inicijativu i dobio sam informacije da je posvećen Partizanu - rekao je Duljaj.

Osim Ilića, Partizan su napustili Kristijan Belić i Kinsi Menig, a došli su Denil Kastiljo, Leonard Ovusu, Goh Jung-jun i Nikoloa Miličić.

Javor nije dobro završio jesenji deo sezone. Samo jedan bod u poslednja četiri kola uticao je da Ivanjičani padnu u zonu plej-auta, a uz to ispali su i iz Kupa ubedljivim porazom od Čukaričkog (1:4).

Klub je u zimskoj pauzi ostao bez dva važna igrača, Ibrahima Tanka koji uskoro treba da pojača Makabi Netanju (zapelo je oko lekarskih pregleda) i Petra Gigića koji je pojačao turskog drugoligaša Boluspor.

Javor je završnu fazu priprema obavio u Rovinju, a tri pripremne utakmice pobedili su bugarski Vidin, izgubili od slovenačkih Domžala i odigrali bez golova protiv Metalca.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&G2-3 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)