JUNAJTED PUN SAMOPOUZDANJA PRED DOLAZAK NA ''VILA PARK'': Crveni đavoli bi da iskoriste pad u formi birmingemskih lavova

V.M.

11. 02. 2024. u 15:55 >> 15:55

POTENCIJALNO najzanimljiviji meč 24. kola Premijer lige gledaćemo na ''Vila parku'' gde ''lavovi'' dočekuju probuđeni Mančester junajted (17:30).

ЈУНАЈТЕД ПУН САМОПОУЗДАЊА ПРЕД ДОЛАЗАК НА ВИЛА ПАРК: Црвени ђаволи би да искористе пад у форми бирмингемских лавова

Foto Profimedia

Aston vila je doživela pad u formi, ne igra kao na početku sezone, ali proteklog vikenda je uspela da savlada Šefild sa 5:0 što joj je jedina pobeda na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima.

Tim trijumfom lavovi su se održali na četvrtom mestu, ali posle dramatične pobede Totenhema nad Brajtonom pali su na petu poziciju i danas moraju da osvoje bar bod kako bi se vratili na mesto koje vodi u Ligu šampiona.

To neće biti lak zadatak jer je četa Unaja Emerija u evidentnoj krizi, a najbolji primer toga videli smo sredinom nedelje kada su u revanšu petog kola FA kupa ubedljivo poraženi od Čelsija pred svojim navijačima (1:3).

Igranje kod kuće je bila velika prednost Vile u prvom delu sezone, ali to više nije slučaj jer je pre ''plavaca'' tri boda sa ''Vila parka'' odneo Njukasl identinčnim rezultatom.

Ono što je karakteristično za ovaj tim je da igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka u Premijer ligi i na četiri od poslednjih pet ligaških mečeva ''lavova'' padalo je barem četiri gola.

Što se tiče Junajteda, njemu prija početak 2024. godine jer u njoj ne zna za poraz. Na pet utakmica u svim takmičenjima je ostvario četiri pobede uz remi sa Totenehmom (2:2).

Proteklog vikenda crveni đavoli su dočekali Vest hem i rutinski su slavili sa 3:0 pogocima Garnača (dvostruki strelac) i Hojlunda. 

Na taj način popeli su se na šesto mesto tabele Premijer lige, a danas imaju priliku da se dodatno približe borbi za četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Njega trenutno drži Totenhem koji takođe igra veoma dobro i ima devet poena prednosti u odnosu na Junajted koji je odigrao meč manje od ''pevaca''.

Kao i Vila, gosti igraju utakmice sa dosta pogodaka u 2024. godini i na pomentih pet mečeva viđena su 22 gola, preko četiri u proseku!

Goleada je viđena i kada su se ovi rivali susreli krajem decembra. Tada je Vila na poluvremenu vodila sa 2:0 na ''Old trafordu'', ali Mančester je u drugom delu igre zaigrao kao nekada pod Aleksom Fergusonom i napravio neverovatan preokret na krilima Garnača i Hojlunda slavivši sa 3:2

Ako pogledamo izostanke, u nešto goroj situaciji je Junajted koji u Birmngem dolazi bez Martineza, Marsijala, Maunta i Malasije.

Sa druge strane, Emeri ne može već standardno da računa na Buendiju, Mingsa i Konsu, a na tribinama će im se pridružiti i mladi Džon Duran.

Na četiri od poslednjih pet mečeva ovih timova obe ekipe su tresle mrežu, a mi verujemo da će to i danas biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)