BAJER(N) JE ŠAMPION: Derbi sezone u Bundesligi, hoće li "salatara" posle 12 godina promeniti vlasnika?

O. M.

10. 02. 2024. u 10:22

U subotu od 18 časova i 30 minuta na "Baj areni" u Leverkuzenu sastaju se dve proplasirane ekipe Bundeslige u utakmici 21, kola koja bi mogla da odluči šampiona Nemačke.

БАЈЕР(Н) ЈЕ ШАМПИОН: Дерби сезоне у Бундеслиги, хоће ли салатара после 12 година променити власника?

Foto: Profimedia

Bajern iz Minhena, jedanaestostruki uzastopni šampion Nemačke imao je tokom deset odbrana titule nekoliko velikih iskušenja, ali čini se da je  ovosezonsko u vidu Bajera iz Leverkuzena najveće do sada.

Izabranici Šabija Alonsa u ovaj meč ulaze sa dva boda prednosti, što i nije neka zaliha na prvi pogled, ali kada se tome doda da je Bajer neporažen u svim takmičenjima ove sezone, uključujući tu i stoodstotan učinak u grupnoj fazi Lige Evrope, onda stvari poprimaju drugačiju perspektivu.

Pre četri dana "farmaceuti" su bili blizu prvog poraza u sezoni, ali su posle dvostrukog preokreta (gubili su sa 1:0 i 2:1) uspeli da pobede Štutgart, ekipu koja je ove sezone možda i najprijatnije iznenađenje u Nemačkoj. Žreb za polufinale je u nedelju, a potencijalni rivali su Fortuna, Kajzerslautern i bolji iz duela Sarbriken (eliminisao Bajerna) - Borusija Menhengladbah.

Bila je to 30. utakmica u sezoni za "Farmaceute" koji su poslednji poraz u takmičarskom meču doživeli od Bohuma u poslednjem kolu prošlog prvenstva. Niko u ligama petice nema ni približno tako dobar bilans u sezoni, a samo dve utakmice dele ekipu ŠAbija Alonsa od nemačkog rekorda koji sa 32 meča bez poraza drži, naravno, a ko drugi nego Bajern.

U impresivnom nizu pobeda, Leverkuzen je ostvario 26 trijumfa u svim takmičenjima uz samo četiri remija, ukljulujući i 2:2 protiv Bavaraca u Minhenu kada je Palasios u četvrtom minutu nadoknade doneo izjednačenje gostima.

Bajer je na dobrom putu da osvoji možda i "triplu krunu", a prvi ozbiljniji ispit je današnji duel. Pobedom bi prednost bila povećana na pet bodova što bi bio ogroman korak.

Ali, Bajern nikada ne sme da se otpiše, još manje potceni. 

Bavarci su imali više vremena za pripremu za derbi jer nisu imali obaveze u Kupu. Eliminacija iz ovog takmičenja, u drugom kolu od trećeligaša, dodatni je motiv Bavaraca da odbrane šampionski pehar, ali i oni igraju na još jednom frontu, Ligi šampiona, gde im je naredni rival Lacio. Prvi meč osmine finala igra se već za četiri dana pa će Tomas Tuhel imati ozbiljan posao da pripremi ekipu za dve teške utakmice u kratkom periodu. 

Međutim, Tuhel se suočava sa odsustvom nekoliko ključnih igrača, što može dodatno da zakomplikuje planove Bavaraca. Noel Aseko-Nkili, Kingsli Koman, Alfonso Dejvis, Tarek Buhman, Serž Gnabri, Konrad Lajmer, Gabrijel Marušić, Danijel Peres i Bouna Sar su povređeni, dok su Manuel Nojer i Brajan Saragosa pod znakom pitanja za meč u Leverkuzenu.

Bajern je u 2024. godini odigrao pet utakmica i pobedio četiri a jedini poraz doživeo je od Verdera koji je prvi put od 2008. godine slavio pobedu u Minhenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)