ČELSI VOLI DA IGRA PROTIV OVOG GRADSKOG RIVALA: ''Plavci'' su nanizali 13 pobeda u duelima sa ''orlovima''

V.M.

12. 02. 2024. u 20:22 >> 20:22

POSLEDNjA utakmica 24. kola Premijer lige biće održana na ''Selhurst parku'', gde Kristal palas dočekuje Čelsi (21.00).

ЧЕЛСИ ВОЛИ ДА ИГРА ПРОТИВ ОВОГ ГРАДСКОГ РИВАЛА: Плавци су нанизали 13 победа у дуелима са орловима

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se baš muči u poslednje vreme i pruža dosta slabe partije u 2024. godini. Poslednji primer toga videli smo u prošlom kolu kada su igrali popularni ''M23'' derbi u kojem su ubedljivo poraženi od Brajtona na ''Ameksu'' sa 4:1.

Palas ima sreće što ekipe iz zone ispadanja igraju veoma loše pa se nalazi na sigurnom 15. mestu sa 24 sakupljena boda, pet više od Evertona koji je prvi ispod crte.

Najveći problem ''orlova'' je veoma slaba napadačka igra, postigli su samo 26 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja i imaju jednu od najgorih navala u Premijer ligi.

Doduše, treba napomenuti da Roj Hodžson nema sreće sa zdravljem igrača i često sastavlja ekipu bez ponajboljih pojedinaca poput Olisea i Ezea koji će propustiti i večerašnji duel.

Pored izostanka pomenutog dvojca iskusni menadžer se bori i protiv tradicije koja je u potpunosti na strani Čelsija. Ne postoji gradski rival protiv kojeg ''plavci'' vole da igraju kao što je Palas jer su nanizali neverovatnih 13 pobeda nad ''orlovima'' koji su slast trijumfa protiv londonskog velikana poslednji put osetili davne 2017. godine.

Što se tiče gostiju, oni su se ove godine izgleda pretplatili na kup takmičenja jer u njima pružaju mnogo bolje partije nego u prvenstvu.

Preko nedelje su postali tek druga ekipa koja je ove sezone slavila na ''Vila parku'', a može se reći da su ''preslišali'' birmingemske lavove jer su vodili od samog starta meča i na kraju zasluženo slavili sa 3:1.

Na taj način plasirali su se u osminu finala FA kupa, gde će igrati sa Lidsom, a odranije znamo da su u Liga kupu čekirali kartu za ''Vembli'' gde će se za trofej boriti sa Liverpulom.

Sa druge strane, nastupi u Premijer ligi su ispod svakog očekivanja za Čelsi koji se nalazi na razočaravajućem 11. mestu.

Delovalo je da je podigao formu krajem decembra i početkom januara kada je vezao tri prvenstvene pobede, ali nakon toga su usledila dva ubedljiva poraza.

Prvo u derbiju od Liverpula (1:4), a zatim i od Vulverhemptona (2:4).

Trener Maurusio Poketino je svestan slabih nastupa svoje ekipe, ali ubeđuje da će vremenom postati bolji i samo traži vremena kako bi mogao da radi i unapređuje svoje mlade igrače.

Poput Palasa i gosti imaju velikih problema sa povredama tokom čitave sezone, pa će ovaj gradski derbi propustiti imena poput kapitena Risa Džejmsa, Badijašila, Fofane, Kukurelje...

Čelsi je krajem decembra savladao ''orlove'' sa 2:1, a mi verujemo da će danas ostati neporaženi na ''Selhurst parku''.

Uz duplu šansu dodali bismo golove koji su redovna pojava na utakmicama ''plavaca'' u poslednje vreme.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,44)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!