SOSIJEDAD SE ČUVA ZA PSŽ? Osasuna 12 godina bez pobede nad današnjim rivalom, 19 na "Anoeti"

O. M.

10. 02. 2024. u 13:29

REAL SOSIJEDAD dočekuje Osasunu u 24. kolu španske La lige. UTakmica se igra na Stadionu "Anoeta" od 16 časova i 15 minuta.

СОСИЈЕДАД СЕ ЧУВА ЗА ПСЖ? Осасуна 12 година без победе над данашњим ривалом, 19 на Аноети

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Ovaj meč dolazi manje od mesec dana nakon njihovog okršaja u osmini finala Kupa Kralja iz koga je kao pobednik izašao Sosijedad. Bilo je 2:0 za goste u Pamploni, a "beloplavi" su tom utakmicom počeli niz od tri pobede iza koga su usledila tri nerešena meča. 

Sosijedad je pobedio Seltu Vigo, najpre u La ligi pa u četvrtfinalu Kupu Kralja, a zatim su usledili remiji sa Rajo Valjekanom i Đironom u prvenstvu, odnosno Majorkom u prvoj utakmici polufinala Kupa.

Ipak treba istaći da je pomenuta pobeda nad Seltom njihova jedina prvenstvena još od sredine decembra prošle godine, što je dovelo do pada na tabeli La lige i sada su izabranici Imanola Alvasila pali na sedmo mesto, iza Betisa koji drži poslednje mesto koje preko Lige obećava plasman u evro-kupove.

To sve nije sprečilo upravu Barselone da kontaktira upravo Algvasila kao jednog od vodećh kandidata da zameni odlazećeg Ćavija na klupi katalonskog giganta.

Sosijedad tokom nedelje očekuje gostovanje Pari sen Žermenu u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, pa tu možda nije loša izvesna doza opreza jer bi Algvasil mogao da odmori neke prvotimce.

Iako su Sosijedad i Osasuna bliski klubovi koji često igraju i prijateljske utakmice, gosti iz Pamplone nisu baš nailazili na gostoprimstvo u smislu prepuštanja bodova u poslednje vreme jer iz San Sebastijana nose četiri boda sa poslednjih 16 utakmica, a dva iz poslednjih sedam. Pobedu nad Sosiedadom računajući sva takmičenja nema od maja 2012 godine.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave