LESTER JE SVE BLIŽI POVRATKU U PREMIJER LIGU: ''Sove'' nemaju šta da traže na ''King pauer stadionu''

V.M.

13. 02. 2024. u 08:17

U okviru 32. kola engleskog Čempionšipa imaćemo obračun gornjeg i donjeg doma kada vodeće ''lisice'' ugoste pretposlednji Šefild venzdej (20.45).

ЛЕСТЕР ЈЕ СВЕ БЛИЖИ ПОВРАТКУ У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ: Сове немају шта да траже на Кинг пауер стадиону

Foto: Profimedia

Nakon neočekivanog poraza od Koventrija i remija sa Ipsvičem, domaćin je ponovo pronašao dobru forma koja ga krasi većim delom prvenstva.

Vezao je tri pobede (Svonsi, Stouk, Votford) na kojima je postigao deset golova, a pored toga se plasirao u osminu finala FA kupa, što dovoljno govori u kakvom se ritmu nalazi četa Enca Mareske.

Lester je prvi na tabeli Čempionšipa i to mesto drži gotovo od starta prvenstva, a najbliži pratilac trenutno mu je Sautempton kojem beži čak 11 bodova.

''Sveci'' se bore za to drugo mesto sa Lidsom, a zanimljivo je da su pomenute tri ekipe prošle godine igrale u Premijer ligu i nije isključeno da se sve tri ekspresno vrate u elitu.

Ono što je glavna odlika ove ekipe je sjajna napadačka igra, najefikasniji su od svih timova u Čempionšipu sa 66 postignutih golova.

Zanimljivo je to da je najbolji strelac ''lisica'' Duzburi Hol sa deset postignutih golova i vredi istaći da imaju šest fudbalera koji su pet ili više puta tresli mrežu, što govori koliko je ovo raznovrsna ekipa koja ne zavisi od pojedinaca.

Koliko dobro ide Lesteru, toliko loše ide Šefild venzdeju koji se baš muči od samog starta sezone i nalazi se u zoni ispadanja na pretposlednjem mestu sa 26 osvojenih bodova, pet manje od Hadersfilda koji je prvi tim iznad crte.

Gosti su prošle godine obezbedili promociju u Čempionšip, ali očigledno nisu dovoljno ojačali roster i postoji velika verovatnoća da će se rapidno vratiti u Ligu 1.

''Sove'' imaju velike probleme, pogotovo u ofanzivnom delu igre jer su najgori napad lige sa samo 24 postignuta gola, a treba reći i da se odbrana nije proslavila jer je 51 put vadila loptu iz svoje mreže.

Ipak, izabranici Danija Rola su proteklog vikenda upisali vredna tri boda savladavši direktnog rivala u borbi za opstanak, ekipu Birmingema, sa 2:0, i taj trijumf bi možda mogao da bude najava nekih boljih dana za momke sa ''Hilsboroa''.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina će jedino ''presedeti'' Ndidi, dok će u redovima gosta meč propustiti Vindas i Jorfa.

Lester ima jedan od najboljih domaćih terena u Čempionšipu, dok je Šefild posle Roterama najgora gostujuća ekipa lige i sve sem rutinskog keca bi bilo veliko iznenađenje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)