"CRVENDAĆI" KONAČNO POBEDILI: Sautempton nastavlja poteru za liderom i neverovatnu seriju od 25 utakmica bez poraza

O. M.

13. 02. 2024. u 10:31

SAUTEMPTON gostuje Bristol sitiju u 32. kolu engleskog čempionšipa. Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "Ašton gejt".

ЦРВЕНДАЋИ КОНАЧНО ПОБЕДИЛИ: Саутемптон наставља потеру за лидером и невероватну серију од 25 утакмица без пораза

FOTO: EPA

Bristol siti je za vikend konačno prekinuo niz od šest mečeva u šampionatu bez pobede, ostvarivši važan trijumf od 2:1 na gostovanju Midlzbrou, koji im je održao nade za plasman u plej-of.

Skočili su na 13. mesto na tabeli sa 41 bodom, šest manje od Koventrija koji je na poziciji šest. Večeras će imati težak zadatak da protiv Sautemptona, ekipe koja je trenutno u najboljoj formi u drugom razredu engleskog fudbala, prekinu neugodan niz od četiri utakmice bez pobede na svom terenu.

S druge strane, Sautempton je u seriji od čak 25 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, 22 u Čempionšipu. "Sveci" su u najjačoj drugoj ligi na svetu vezali četiri poraza (Sanderlend i Midlsbrou kod kuće, Lester i Ipsvič u gostima) tokom septembra i od tada su nepobedivi u svim takmičenjima.

To ih je dovelo na drugo mesto, iza Lestera koji ima devet bodova više, ali i utakmicu više. Lids je na trećem mestu sa bodom manje, ali i Jorkširci imaju meč više.

Sautempton je došao i do osmine finala Ef-Ej kupa, gde ga za dve nedelje očekuje teško gostovanje Liverpulu.

Izabranici Rasela Martina vezali su četiri pobede u ligi, uz gol-razliku 15:4. U prethodnom kolu odigrali su veoma zanimljiv meč sa Hadersfildom u kome su pobedili sa 5:3. "Terijeri" su vodili sa 2:0 na poluvremenu i 3:2 sredinom drugog dela, ali nisu uspeli da izdrže pritisak domaćih. Izjednačenje na 2:2 doneo je Džo Rodvel za manje od dva minuta, od 49. do 50, a nakon što je Matos vratio prednost Hadersfildu u 65. minutu, domaći su postigli tri gola u poslednjih desetak minuta pa su bodovi ostali na "Sent Merisu".

Posle Bristola Sautempton će se sastati sa Vest Bromvič Albionom, Hal sitijem i Milvolom pre nego što ode na Enfild u borbi za četvrtfinale Ef-Ej kupa.

S druge strane, Bristol je u Kupu ispao od Notingem foresta, ali je za vikend prekinuo šest kola dug post, savladavši Midlsbro na Riversajdu sa 2:1. Međutim, već dugo nisu pobedili na svom "Ašton Gejtu", tačnije mesec dana otkad su u Kupu iznenadili Vest hem.

"Crvendaći" inače ne mogu da se pohvale da im je domaći teren prednost pošto su kod kuće osvojili samo jedan bod više nego na strani. Od Sautemptona su izgubili dve poslednje zvanične utakmice, obe u gostima, a u Bristolu se nisu sastali od 2011, godine kada je bilo 2:0 za njih. "Sveci" ovde nemaju pobede od davne 2003. godine kada su pobedili sa 3:0 u šesnaestini finala Liga kupa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!