LACIJALI TRI GODINE ČEKAJU NA OSVETU: Bavarcima "salatara" izmiče iz ruku, okreću se "ušatom peharu"

O. M.

14. 02. 2024. u 08:56

U prvom meču osmine finala Lige šampiona, Lacio dočekuje Bajern.

ЛАЦИЈАЛИ ТРИ ГОДИНЕ ЧЕКАЈУ НА ОСВЕТУ: Баварцима салатара измиче из руку, окрећу се ушатом пехару

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra u sredu, 14. februara, od 21 čas na stadionu "Olimpiko" u Rimu, a revanš je zakazan za peti mart na "Alijanc areni" u Minhenu.

Ekipa Mauricija Sarija ove sezone igra veoma promenljivo. U Grupi E Lige šampiona zauzeli su drugu poziciju sa 10 osvojenih bodova, četiri manje od Atletiko Madrida i isto toliko više od trećeplasiranog Fejenorda koji se preselio u Ligu Evrope. Sa njima je u grupi igrao i Seltik koji je završio na četvrtom mestu, a jedino protiv Lacija nije osvojio nijedan bod. Ukupna gol-razlika Lacijala u Ligi šampiona bila je 7:7.

U Seriji A trenutno zauzimaju tek osmu poziciju na tabeli sa 37 bodova, pet manje od četvrtoplasirane Atalante na mestu koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone. U dosadašnjem delu šampionata postigli su ukupno 28 golova, uz 24 primljena.

Najbolji strelac ekipe je Ćiro Imobile sa deset golova u svim takmičenjima, od čega je četiri postigao u Ligi šampiona, samo pet igrača je ispred njega na deobi prvog mesta sa po pet postignutih pogodaka.

Prethodnu sezonu u evrokupovima Lacijali su završili na trećem mestu grupne faze Lige Evrope. Bila je to ona neverovatna situacija kada su sve četiri ekipe završile sa osam bodova, a Šturm iz Graca ostao najkraćih rukava. Lacio se preselio u plej-of Lige konferencija gde je eliminisao ekipu Kluža, ali su u osmini finala oni eliminisani od AZ Alkmara.

Godinu ranije ispali su od Porta u plej-ofu za nokaut fazu Lige Evrope, a 2020/21. su stigli do osmine finala Lige šampiona kada ih je izbacio - Bajern.

Tim Tomasa Tuhela završio je na prvom mestu u Grupi A sa 16 bodova, osam više od Kopenhagena, koji je zauzeo drugo mesto. U grupi su bili i Galatasaraj i Mančester junajted, a Bajern je ostvario pet pobeda i jedan remi, uz gol-razliku 12:6.

U ovaj meč Bavarci ulaze posle razočaravajućeg poraza od lidera Bundeslige kojim je Bajer iz Leverkuzena, ekipa koju s klupe predvodi nekadašnji vezista Bajerna Šabi Alonso, povećala prednost na pet bodova. U Bundesligi su trenutno iznenađujuće na drugoj poziciji sa 50 bodova. Njihova ukupna gol-razlika je 59:22, a najbolji strelac tima, ali i lige je Hari Kejn sa 24 gola i pet asistencija. Drugi strelac ekipe je Liroj Sane sa osam golova i 11 asistencija, dok je Džamal ​​Musijala postigao tri gola.

Bajern je prethodne sezone eliminisan u četvrtfinalu od Mančester sitija. Poslednju, šestu titulu šampiona Evrope osvojili su 2020. godine, savladavši u finalu Pari Sen Žermen.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2-6

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!