VLAHOVIĆ TRENIRAO, ALI... Srbin neizvestan za meč sa Veronom, može li Juve bez njega da prekinu lošu seriju?

O. M.

17. 02. 2024. u 09:33

JUVENTUS gostuje Veroni u 25. kolu italijanske Serije A. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Bentegodi".

ВЛАХОВИЋ ТРЕНИРАО, АЛИ... Србин неизвестан за меч са Вероном, може ли Јуве без њега да прекину лошу серију?

FOTO: Tanjug/AP

"Stara dama" nije imala najuspešnije poslednje tri nedelje. U tom periodu "bjankoneri" su osvojili samo bod na tri utakmice u Seriji A pa su za liderom prvenstva Interom zaostali čitavih deset bodova.

Inter je pokazao da je bolji tim u ovom trenutku, pobedivši u "derbiju Italije" sa 1:0. Iako su do pobede stigli zahvaljujući autogolu Federika Gatija, "nerazuri" su bili bolji tokom celog meča. Bio je to prvi poraz Juventusa još od septembra kada su izgubili od Sasuola, niz od 22 utakmice sa 18 pobeda i četiri remija je prekinut u najgorem mogućem trenutku, a zanumljivost je da je i u toj utakmici Gati postigao autogol.

Poraz od velikog rivala loše je uticao na fudbalere Juventusa pa su izgubili i naredni meč i to od autsajdera Udinezea. Bio je Juve oslabljen neigranjem srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića, ali njegov izostanak ne može da opravda lošu reačizaciju napada. Nije nikakvo opravdanje za izabranike Maksimilijana Alegrija ni činjenica da su "zebre" postigle gol iz jedinog šuta u okvir.

Bilo kako bilo, "stara dama" je za samo 20 dana sebe iz položaja glavnog konkurenta Interu za titulu stavila u situaciju da se sa sve boljim Milanom bori za drugu poziciju.

Juventusov raspored u martu ne obećava žetvu bodova, pošto će za protivnike imati Napoli, Atalantu i Lacio, pa će ova kriza morati da se prebrodi, a Verona je idealan protivnik za tako nešto.

"Bjankoneri" su pobedili bez primljenog gola u četiri poslednja okršaja sa Veronom, mada su u tom procesu postigli samo pet golova. Juventus generalno retko gubi od "đaloblua" ali je pre tog niza od četiri Juventusove pobede Verona bila u seriji od četiri utakmice bez poraza. 

Verona, imajući u vidu njenu formu i položaj na tabeli, ne bi trebalo da predstavlja opasnost za Juventus, ali to je važilo i pred gostovanje Udinezea u Torinu pa eto šta se desilo. Ipak, u Torinu "mastifi" nemaju pobedu 33 utakmice pa im ni trenutno pad forme Juventusa ne ostavlja mnogo nade u povoljan rezultat danas. Verona je 18. na tabeli sa 19 bodova, jednim manje od Sasuola koji je u zoni spasa. 

Ekipa Marka Baronija je odigrala bez golova u Monci prošle nedelje, čime su produžili niz bez pobede na četiri meča, a takođe su istakli nedostatak pretnje od napada otkako su prodali Milana Đurića i Sirila Ngongea tokom zimskog prelaznog roka.

Verona ima samo jednu pobedu u 2024. godini i to protiv konkurenta u borbi za opstanak Empolija, ali mora se prinati da joj ni raspored nije išao na ruku s obzirom da je igrala protiv Rome, Napolija i Intera. 

Nakon što je sa tribina gledao prošlonedeljni poraz Dušan Vlahović ostaje neizvestan i za današnji meč, ali se nada srpski internacionalac da će ipak zaigrati u subotu. Nadu uliva činjenica da je trenirao pred put u Veronu.

Srpski reprezentativac je proglašen 'Igračem meseca' Serije A za januar nakon što je postigao šest golova.

Arkadiuš Milik je spreman da ga zameni ako bude potrebno, a za drugo mesto u špicu konkurišu Federiko Kjeza i Kenan Jildiz.

Mojse Kin, Matija de Šiljio i Matija Perin su i dalje van tima zbog povrede. Danilo se vraća posle suspenzije, ali njegov kolega iz odbrane Brazilac Bremer sada mora da odsluži kaznu od jedne utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024