PSŽ SVE KARTE BACA NA LIGU ŠAMPIONA: ''Sveci'' bi konačno da se popnu na tron Evrope!

V.M.

14. 02. 2024. u 08:00 >> 07:58

U prvoj utakmici osmine finala najelitnijeg evropskog takmičenja fudbaleri PSŽ-a će na ''Parku prinčeva'' ugostiti Real Sosijedad (21.00).

ПСЖ СВЕ КАРТЕ БАЦА НА ЛИГУ ШАМПИОНА: Свеци би коначно да се попну на трон Европе!

FOTO: Tanjug/AP

Parižani već godinama neuspešno pokušavaju da osvoje Ligu šampiona, jedini trofej koji im fali u bogatim vitrinama, a kako su već ubedljivo prvi na tabeli francuskog prvenstva, mogu u potpunosti da se fokusiraju na nokaut fazu ovog takmičenja.

Luis Enrike je za vikend odmarao nekoliko nosilaca igre, poput Mbapea i Markinjosa protiv Lila (3:1), i jasno je da je glavni cilj ove ekipe osvajanje Lige šampiona.

Ova sezona im može biti najizglednija šansa koju će imati za to u narednih nekoliko godina jer najboljem fudbaleru sveta Kilijanu Mbapeu ističe ugovor na leto i veliko je pitanje da li će nastaviti svoju karijeru u dresu ''svetaca''.

Osmina finala je umela da bude veliki problem za Parižane u prošlosti, pet od sedam poslednjih učešća završavali su u njoj, a čak tri od tih pet puta eliminisale su je ekipe iz Španije i moraju biti na oprezu iako su veliki favoriti u ovom dvomeču.

Francuski šampion je nastupao u ''grupi smrti'' gde je bio sa Milanom, Dortmundom i Njukaslom. Zauzeo je drugo mesto i imao je dosta sreće na žrebu jer je izbegao ekipe poput Reala, Sitija i Bajern i realno gledano dobio ''najpovoljnijeg'' rivala od svih osvajača grupa.

Koliko su oni imali sreće, Baskijci nisu jer su zauzeli prvo mesto u grupi ''D'', a kao ''nagradu'' za to dobili su najtežeg mogućeg rivala.

Forma takođe nije na strani gostiju koji ne igraju dobro kao u prvom delu sezone i doživeli su pad u najgorem mogućem trenutku.

Na poslednja četiri duela u svim takmičenjima ne znaju za pobedu, odigrali su tri remija uz poraz od Osasune za vikend i očekuje se da danas bunkerom pokušaju da uspore razigrane Parižane i tako obezbede što povoljniji rezultat pred revanš na ''Anoeti''.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju određenih problema.

Domaćini će biti bez Nuna Mendeša, Kimpembea, Kurzave, Škrinjara i Serhija Rika, dok će sa druge strane meč propustiti Elustodno, Odriozola, Fernandez, Munjoz, Beker i Merkelanz.

Parižani su naletu, ne znaju za poraz od novembra i ne smeju da propuste priliku da pred svojim navijačima naprave lepu zalihu pred revanš u Baskiji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)