MITAR I SMS KREĆU U POHOD NA TITULU: "Arapski Real" ima pol-poziciju pred nastavak Pro lige

O. M.

18. 02. 2024. u 15:33 >> 15:33

AL-HILAL je stvorio lepu zalihu pred nastavak takmičenja u saudijskoj Pro ligi koja se nastavlja ovog vikenda.

МИТАР И СМС КРЕЋУ У ПОХОД НА ТИТУЛУ: Арапски Реал има пол-позицију пред наставак Про лиге

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Klub naših Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića u prvom kolu posle pauze zbog Azijskog kupa dočekuje ekipu Al-Raed, pojačan jednim od najboljih fudbalera sveta, Brazilcem Nejmarom koji se vratio u klub uprkos špekulacijama da karijeru nastavlja tamo gde ju je i započeo, u Santosu.

Hilal ima sedam bodova više od Ronaldovog Al Nasra i čak 13 više od trećeplasiranog Al Ahlija koji je već odigrao utakmicu 20 kola i - izgubio. Još uvek aktuelni šampion Al Itihad odavno se oprostio od odbrane titule, ali ne i od jednog od mesta koja vode u Azijsku ligu šampiona.

Al Hilal je već započeo ovaj drugi deo sezone, nastupom upravo u Azijskoj Ligi šampiona, gde mu je protivnik u prvoj utakmici osmine finala bio iranski Sepahan koji je bio domaćin. Na početku su iskoristili prednost domaćeg terena i poveli sa 1:0 krajem prvog dela. Izjednačio je Malkom početkom drugog, a igra domaćina se raspala u 76. minutu kada su ostali bez isključenog defanzivca Mohameda Danesagara.

To su iskoristili napadači Hilala da postignu dva gola u završnici utakmice. Prvi je bio delo Aleksandra Mitrovića a drugi rezerviste Al Hamdana. Sportski mediji u SAudijskoj Arabiji uzdižu u nebesa igre Aleksandra Mitrovića, ali i Sergeja Milinković-Savića ističući da je prvi sa šest golova vodeći strelac ALŠ, a sa 17 drugi u Pro ligi iza Ronalda; dok je drugi postigao devet golova i zabeležio pet asistencija ove sezone, sve osim jednog gola i jedne aistencije upravo u Pro ligi.

"Plavi" su jedini tim u Pro ligi koji od starta sezone nije zabeležio poraz. TRenutno su u seriji od 31 utakmice bez izgubljene, a trener Žorž Žezus svakak ozna kak ose osvajaju trofeji. Osvojio je već jedan i sa Hilalom, Superkup 2018, a onda se vratio u Evropu gde je harao u Portugalu sa 15 trofeja za deset godina u Bragi, Benfici i Sportingu. Osvojio je Kup Turske sa Fenerbahčeom, prvi trofej "kanarinaca" posle punih deset godina i otišao u velikom stilu.

Što se tiče Hilalovog današnjeg protivnika Al Raeda, oni se nalaze u zoni ispadanja, sa samo jednim bodom više od ekipa u "crvenom". Treba naglasiti da su prvi deo sezone završili sa dve pobede, čime su značajno uvećali svoje šanse za opstanak u elitnom razredu saudijskog fudbala.

Tu spada i pobeda u gostima nad šampionom Itihadom tako da je ovo ekipa koja se nikako ne sme potceniti, čak i ako se zna da su samo jednom u poslednje 32 utakmice pobedili Hilala, uz šest remija.

NAŠ PREDLOG: 1&3-6 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!