STOJKE SPREČIO RONALDA DA POSTIGNE NOVI HET-TRIK: Srpska kolonija u Al Fejhi prekinula niz od pet poraza

O. M.

21. 02. 2024. u 09:35

AL NASR dočekuje Al Fejhu u saudijskom derbiju osmine finala Azijske lige šampiona.

СТОЈКЕ СПРЕЧИО РОНАЛДА ДА ПОСТИГНЕ НОВИ ХЕТ-ТРИК: Српска колонија у Ал Фејхи прекинула низ од пет пораза

FOTO: Profimedia

Utakmica se igra u Rijadu, na stadionu Univerziteta kralj Saud od 19 časova. Ekipa Kristijana Ronalda ima kapital od 1:0 iz prve utakmice sa stadiona "Princ Fejsal bin Fahd" u glavnom gradu Saudijske Arabije.

Gol je postigao Ronaldo u 81. minutu na asistenciju Marcela Brozovića. Bivši golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković nije kriv za gol, jer nije imao nikakve šanse da odbrani ovaj volej iz blizine u suprotan ugao.

Zapravo je Stojković sprečio Ronalda da upiše het-trik, jer je u zaustavnom vremenu prvog poluvremena zaustavio još jedan pokušaj iz blizine, dok je u 64. minutu boksovao Portugalčev udarac glavom, posle čega je Taliska šutirao malo preko prečke.

Ovo je bila prva pobeda Al Nasra u Azijskoj ligi šampiona ove sezone posle dve utakmice i sada je na pragu plasmana u četvrtfinale posle dvogodišnje pauze. Da bi ispali, "vitezovi" bi morali da izgube sa dva razlike, a to im se u ovom takmičenju nije desilo od 2019. godine, kada ih je u četvrtfinalu zaustavio Al Sad.

Ipak, treba znati da su dva od tri ovosezonska poraza u saudijskoj pro ligi, Ronaldo i drugovi doživeli sa dva ili više golova razlike.

Ako tome dodamo da Al Fejha cele ove sezone nije vezala dva poraza, dolazimo do statistike koja se neće svideti navijačima "vitezova Nadžda".

Fejha je do osmine finala stigla kao jedna od tri najbolje drugoplasirane u grupi Zapadnog regiona, iako je, recimo, trećeplasirana ekipa iz jedne od grupa, iračka Al Kuva imala više bodova od njih.

"Pomorandže" su pre četiri dana u prvom kolu nastavka Pro lige ostvarili pobedu na gostovanju El Hazemu, čime su prekinuli niz od pet poraza.

S druge strane, Al Nasr, koji je bez poraza osvojio prvo mesto u svojoj grupi, drugu polusezonu u domaćem šampionatu otvorio je pobedom 2:1 nad Al Fatahom. Golove su postigli Otavio i Kristijano Ronaldo, kome je to bio 21. pogodak u sezoni i sada ima dva više od našeg Aleksandra Mitrovića koji je postigao dva u pobedi Al Hilala nad Al Raedom od 3:1.

Ove sezone fudbaleri Nasra samo tri puta nisu postigli gol - u oba poraza od Hilala koji im nikako ne leži, u porazu od Tavuna, kao i u remiju sa Persepolisom u Azijskoj ligi šampiona.

Trener Fejhe, srpski stručnjak Vuk Rašović, verovatno ni danas neće moći da računa na napadača Mohameda Majrašija koji od oktobra muku muči sa povredom kolena.

Fejha ima samo jednu pobedu u poslednjih 13 međusobnih susreta, Nasr osam, dok su četiri duela završena bez pobednika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)