"IZDAJNIK JOVIĆ" (NE) IGRA PROTIV RENA: Milan ima tri gola prednosti, ali navijače "žuljaju" dve neprijatne "trojke" primljene od Francuza

O. M.

22. 02. 2024. u 09:15

MILAN gostuje Renu u revanšu plej-ofa za osminu finala Lige Evrope.

ИЗДАЈНИК ЈОВИЋ (НЕ) ИГРА ПРОТИВ РЕНА: Милан има три гола предности, али навијаче жуљају две непријатне тројке примљене од Француза

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na stadionu "Ruazon park" u glavnom gradu Bretanje. U prvoj utakmici pre sedam dana Milan je ostvario ubedljivu pobedu od 3:0, što bi trebalo da predstavlja dovoljnu zalihu pred revanš. Ipak, Ren nije ekipa koja sme da se potceni, a i Milanezi u ovaj meč ulaze prilično obeshrabreni porazom za vikend kada ih je sa 4:2 pobedila Monca u lokalnom derbiju.

Tu utakmicu je, pored poraza "rosonera" obeležio i incident kada je Luka Jović dobio crveni karton zbog udaranja protivničikog igrača u 53. minutu. Iako je već u tom trenutku Monca imala dva gola prednosti, u Milanu su iskoristili ovaj incident da krivicu za poraz u potpunosti svale na srpskog internacionalca, čiji postupak, istini za volju, nije bio baš promišljen. 

Kao drugi krivac označen je onaj koji je verovatno trebalo da bude prvi, trener Stefano Pijoli. Njemu se "osvetilo taktičko lutanje i rotacija", kako pišu italijanski mediji, koji ga već smenjuju i na njegovo mesto "dovode" Antonija Kontea koji je već neko vreme bez kluba.

Sad će biti zanimljivo videti da li će Pioli oprostiti Joviću ovu "izdaju" i uvrstiti ga u protokol na današnjoj utakmici, jer suspenzija od dve utakmice koju je Srbin zaradio, naravno, važi samo u italijanskim takmičenjima.

U to ne treba ulagati mnogo očekivanja, pošto je Italija po tom pitanju specifična, a kada se zna da je posle ovog poteza, kako se čini, leđa Joviću okrenuo i njegova doskorašnja velika podrška u klubu Zlatan Ibrahimović, stvari su jasne kao dan - Luka će teško povratiti poverenje u klubu koje je teškom mukom stekao.

Osim toga, Olivije Žiru je direktno učestvovao u postizanju 11 golova na deset nastupa u nokaut fazi lige Evrope, tako da bi sve osim uvrštavanja Francuza u startnih 11 bilo novo kockanje za Piolija.

Što se tiče Rena, poraz od Milana bio je njihov prvi posle devet utakmica u svim takmičenjima, a da im nije teško pao govori i rezultat protiv Klermona za vikend. 

"Crveno-crni" su sedmi na tabeli Lige 1 sa 34 boda, četiri manje od Lila koji je na četvrtom mestu, onom koje vodi u Ligu šampiona.

Kod kuće nemaju poraz ove sezone, a poslednji put su izgubili od Viljareala sredinom decembra u utakmici koja je odlučivala o prvom mestu grupe F Lige Evrope.

S druge strane, "rosoneri" nisu izgubili na gostovanju u Ligi Evrope od decembra 2018. godine, ali na četiri od poslednjih šest evropskih gostovanja nisu postigli gol, što je razlog za brigu.

Poslednji izlet u Francusku završio se neslavno po njih jer su izgubili sa 3:0 na gostovanju Pari Sen Žermenu u oktobru prošle godine. Stariji navijači Milana još imaju traume iz 1996. godine kada su u Kupu UEFA prokockali 2:0 iz prve utakmice, izgubivši sa 3:0 od Bordoa. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,18)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)