MITAR DAJE GOL PO UTAKMICI: "Plavi talas" preplavljuje Aziju, Sepahan nema šta da traži u revanšu

O. M.

22. 02. 2024. u 09:38

AL HILAL dočekuje iranski Sepahan u revanšu osmine finala Azijske lige šampiona. U prvom meču "srpska kolonija" je pobedila sa 3:1, a blistali su upravo Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić.

МИТАР ДАЈЕ ГОЛ ПО УТАКМИЦИ: Плави талас преплављује Азију, Сепахан нема шта да тражи у реваншу

Screenshot / AlHilal

Aleksandar Mitrović je pre zimske pauze statistički bio jedan od najboljih napadača na svetu. Očigledno mu je prijao letošnji prelazak u Al Hilal jer od kada je pojačao saudijskog velikana ne prestaje da trese mreže.

Odigrao je 28 utakmica za ''plavi talas'' i postigao je čak 28 pogodaka i podelio je pet asistencija, što znači da u proseku učestvuje u postizanju bar jednog gola njegove ekipe na meču.

Nije srpski golgeter jedini, svi igrači Al Hilala igraju na izuzetno viskom nivou od starta sezone, a novinari u arapskom svetu posebno hvale i Sergeja Milikovića Savića. Trener Žorž Žezus je sjajno sklopio kockice i njegovi izabranici ubedljivo dominiraju u svim takmičenjima u kojima nastupaju.

Prvi su u prvenstvu sa sedam poena prednosti u odnosu na Ronaldov Al Nasr i jedini su tim bez poraza u Pro ligi, prošetali su se kroz grupnu fazu azijske Lige šampiona sa 16 sakupljenih poena i dogurali su do polufinala kupa.

Poslednji poraz doživeli su u Kupu arapskih šampiona prošlog avgusta i to na produžetke od Al Nasra (2:1). Kod kuće su vezali 14 pobeda u svim takmičenjima, a u celoj sezoni izvukli su im se samo uzbečki Navbahor (1:1) u prvom kolu grupne faze lige šampiona i Al Fejha (1:1) u drugom kolu Pro lige, pri čemu je golman "pomorandži" Vladimir Stojković bio najbolji igrač utakmice.  

Sve u svemu, veliki novac koji je letos potrošen je i te kako opravdan, Al Hilal ima odličnu priliku da se bori za popularnu ''tripletu'' i najteže bitke mu tek predstoje u drugom delu sezone.

Za vreme pauze odigrali su tri pripremna meča i zabeležili isto toliko pobeda. Savladali su Inter Majami (4:3), Al Garafu (2:1) i Al Nasr (2:0). Posle pobede nad Sepahanom u Iranu, savladali su i Al Raed u prvenstvu sa 3:1, a prva dva gola postigao je Mitrović.

Današnji rival biće im Sepahan koji je vezao četiri poraza, od čega tri prvenstvena pre zimske pauze i prvog duela sa Hilalom.

Što se tiče Lige šampiona, Sepahan je zauzeo drugo mesto u grupi ''C'' sa deset osvojenih bodova i imao je priliku da čak bude i prvi kada je u poslednjoj utakmici grupne faze takmičenja dočekao Al Itihad, ali je poražen sa 2:1.

Bitnijih izostanaka neće biti sem Nejmara koji propušta celu sezonu, tako da će treneri imati gotovo čitave rostere na raspolaganju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu