SPEKTAKL U AJNDHOVENU: PSV i Borusija igraju izuzetno napadački fudbal

V.M.

20. 02. 2024. u 08:10

JEDAN od interesantnijih obračuna osmine finala Lige šampiona počinje večeras od 21:00 kada će PSV na ''Filips stadionu'' dočekati Borusiju Dortmund.

СПЕКТАКЛ У АЈНДХОВЕНУ: ПСВ и Борусија играју изузетно нападачки фудбал

Foto Profimedia

Nakon dugih osam godina fudbaleri PSV-a su konačno uspeli da se vrate u nokaut fazu najeltinijeg takmičenja, a do njega su došli zauzveši drugo mesto u grupi ''B'' sa devet sakupljenih bodova.

Doživeli su samo jedan poraz u grupnoj fazi i to od Arsenala na ''Emirejtsu'', a na ostalim mečevima su upisali dve pobede uz tri remija.

Svakako je najbitniji trijumf bio onaj iz petog kola kada su u veoma zanimljivoj utakmici slavili sa 3:2 na ''Ramon Sančez Pishuanu'' protiv Sevilje i tako čekirali kartu za osminu finala.

Da nastupi u Ligi šampiona nisu slučajnost vidi se u Eredivziji gde PSV aposlutnu dominira od prvog kola i ubedljivo je prvi na tabeli sa deset poena prednosti u odnosu na branioca titule, Fejenord.

Posle 22 odigrana kola izabranici Petera Boša ne samo da ne znaju za poraz već su ostvarili neverovatnih 20 pobeda, a posebno je impresivna njihova gol-razlika, 70:10.

Filipsovci se nalaze u pol poziciji i bilo bi veliko iznenađenje kada se ne bi dokopali svoje 25. titule u istoriji koji bi im bila prva od 2018. godine.

Sa druge strane, Dortmund je bio još uspenšniji u grupnoj fazi Lige šampiona i na iznenađenje svih osvojio je prvo mesto u ovogidšnjoj ''grupi smrti''.

Doživeo je samo jedan poraz i to na startu u Parizu, a nakon toga je ''dao gas'' i sa 11 osvojenih bodova je zauzeo prvu poziciju, a iza sebe je ostavio PSŽ, Milan i Njukasl.

Treba napomenuti da je Borusija dve veoma bitne pobede ostvarila na gostovanjima Milanu i Njukaslu, tako da ne ne treba da čudi ako se danas menadžer Edin Terzić opredeli za ofanzvinu igro i tako pokuša da obezbedi pozitivan rezultat pred revanš na ''Vestfalenu''.

Što se tiče domaćeg prvenstva, nakon slabog prvog dela kampanje ''milioneri'' su znantno podigli nivo igre u prolećnom delu sezone, neporaženi su na poslednja četiri susreta (po dva trijumfa i remija) i popeli su se na četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju određenih problema. 

Domaćini će biti bez Tila i Langa, a pod velikim znakom pitanja je Bela Kočap, dok će kod gosta meč propustiti Adejemi, Duranvil, Nmeča i heroj Obale Slonovače, Sebastijan Ale.

Večerašnji rivali gaje izuzetno ofanzivan fudbal i zbog toga očekujemo goleadu na ''Filips stadionu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)