LIVERPUL IMA SVE U SVOJIM RUKAMA: Salah i družina planiraju da donesu Klopu titulu u poslednjoj sezoni nemačkog stručnjaka na klupi redsa

V.M.

21. 02. 2024. u 14:42 >> 14:42

FUDBALERI Liverpula će večeras imati priliku da povećaju prednost u odnosu na drugoplasirani Siti kada u 21.00 na ''Enfildu'' budu dočekali Luton.

ЛИВЕРПУЛ ИМА СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Салах и дружина планирају да донесу Клопу титулу у последњој сезони немачког стручњака на клупи редса

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je pokazao da poraz od Arsenala (1:3) početkom februara nije poremetio ekipu, dobivši svoje naredne premijerligaške utakmice poprilično ubedljivo protiv Barnlija i Brentforda sa 3:1, odnosno 4:1.

Njihov povratak u formu nagrađen je ''kiksom'' Mančester sitija protiv Čelsija proteklog vikenda (1:1), što znači da se Liverpul vratio na prvo mesto sa bodom prednosti u odnosu na ''građane'' i da sudbinu veoma zanimljive borbe za titulu drži u svojim rukama.

Ne treba zaboraviti ni Arsenal koji trenutno igra možda i najbolji fudbal u Engleskoj i zaostaje samo dva boda za četom Jirgena Klopa, tako da prava na grešku gotovo da nema, pogotovo kada Luton gostuje na ''Enfildu''.

Ono što je velika prednost Liverpula tokom čitave sezone je podrška na ''Enfildu'', imaju ubedljivo najbolji domaći teren u Premijer ligi i na 12 odigranih utakmica pred svojim navijačima sakupili su impresivna 32 boda (deset pobeda uz dva remija).

Takođe, tradicija će biti na strani lidera koji voli da igra utakmice sredinom nedelje i poslednjih 11 utakmica igranih sredom u najjačoj ligi sveta rešio je u svoju korist.

Trijumf nad Brentfordom je došao uz određenu ''cenu'' jer se Dijego Žota povredio i na nosilima je odnesen sa terena, očekuje se da dugo odsustvuje i pridružiće se listi bitnih povređenih igrača ''redsa'' koju predvode Alison, Dominik Soboslaj i Trent Aleksander Arnold.

Sa druge strane, nakon remija Evertona i Palasa u ponedeljak fudbaleri Lutona su se vratili u zonu ispadanja zbog lošije gol-razlike u odnosu na ''karamele'' sa kojima su izjednačene po broju osvojenih bodova.

S obzirom na to da su Barnli i Šefild već prežaljeni, iako ima da se igra još 13 utakmica, očekuje se da ove dve ekipe vode glavnu bitku u borbi za opstanak koja može trajati sve do poslednjeg kola.

Priliku da se izdignu iz zone ispadanja šeširdžije će imati večeras, a kako su ove sezone već otkinule jedan bod Liverpulu na ''Kenilvurt roudu'' (1:1), imaće određeno samopouzdanje da mogu ponoviti taj uspeh, mada istorija međusobnih duela kaže da je to gotovo nemoguće jer Luton nikada nije slavio na svojih 14 poseta ''Enfildu''.

Ono što je karateristično za goste je to da su posle nove godine počeli da igraju utakmice sa velikim brojem golova i na njihova poslednja četiri premijerligaška duela viđeno je čak 18 pogodaka, tako da možemo očekivati novu goleadu na jednom od najlegendarnijih stadiona u istoriji fudbala.

Zdravstvena situacija nije idealna ni kod Lutona koji će biti bez kapitena Lokjera, Nakambe i Andersena.

Mohamed Salah je pogotkom i asistencijom na svom povratku protiv Brentforda pokazao koliko znači redsima i verujemo da će danas ponovo biti centralna figura u novoj pobedi devetnaestostrukog prvaka Engleske.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&|1+&||1+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024