FRANCUSKI VELIKAN JE U STRAŠNOJ FORMI: Priče o borbi za opstanak su prošlost, sada se pretenduje na osvajanje trofeja!

V.M.

27. 02. 2024. u 13:59 >> 13:59

U četvrtfinalu Kupa Francuske fudbaleri Liona će na ''Grupama stadionu'' ugostiti Strazbur (20.45).

ФРАНЦУСКИ ВЕЛИКАН ЈЕ У СТРАШНОЈ ФОРМИ: Приче о борби за опстанак су прошлост, сада се претендује на освајање трофеја!

Foto Profimedia

Lion je u prvom delu sezone delovao kao tim koji je zreo sa ispadanje iz lige, gotovo čitav deo je proveo u zoni ispadanja i izgledao je katastrofalno na terenu, ipak, sve se promenilo dolaskom Pjera Saža.

Mladi stručnjak je preuzeo ekipu krajem decembra i Lion od tada izgleda kao potpuno drugačiji tim. Završio je prvi deo kampanje sa nekoliko vezanih pobeda, a uprava je prepoznala dobar momentum i dovela mu dosta kvalitenih igrača za vreme prelaznog roka poput Matića, Orbana, Fofane, Benrame....

Sa sjajnim igrama njegova četa nastavila je i posle zimske pauze i današnji meč dočekuju u više nego impresivnoj seriji od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

O ispadanju iz Lige 1 više niko ne priča, a navijači se nadaju da se mogu pridružiti borbi za plasman u evropska takmičenja jer su trenutno deseti na tabeli sa 28 sakupljenih poena, osam manje od šestoplasiranog Lansa.

Što se tiče Kupa Francuske, tradicionalno nastupaju veoma dobro u njemu i šestu godinu zaredom će nastupati u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Za sada su izbacili Pontarlije (3:0), Beržerak (2:1) i Lil (2:1), a pored dobrih igara samopouzdanje da mogu do novog trijumfa daje im činjenica da su u kupu nanizali četiri pobede pred svojim navijačima.

Što se tiče Strazbura, on je u evidentnom padu forme i poražen je na poslednje tri ligaške utakmice, na kojima je primao tačno po tri gola od Lansa, Lorijena i Bresta.

Patrik Vijera mora pod hitno nešto da menja kako se gosti ne bi borili za opstanak jer trenutno imaju samo tri boda prednosti u odnosu na Lorijen koji zauzima 16. poziciju, mesto koje vodi u plej-aut.

Dosta bolje partije pružaju u Kupu Francuske gde su pobeđivali Avoan (4:0), Klermon (3:1) i Avr (3:1).

Poslednji put kada su prošli u polufinale bilo je 2001. godine, kada su i osvojili takmičenje, a od tada su dva puta posrtali u četvrtfinalima.

Izostanci nisu preterana briga za večerašnje rivale, domaćini će biti bez Lepena, dok će kod gosta meč propustiti Fila i Motiba.

Strazbur je u prvom delu sezon savladao Lion sa 2:1, ali momentum je sada u potpunosti na strani Liona za kojeg verujemo da će trijumfovati na ''Grupama stadionu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!