ODE LEVERKUZEN NA "+11": Šabi Alonso radi neverovatan posao na "Baj areni"

O. M.

23. 02. 2024. u 09:32

LIDER Bundeslige Bajer iz Leverkuzena dočekuje ekipu Majnca u prvoj utakmici 23. kola nemačkog fudbalskog šampionata.

ОДЕ ЛЕВЕРКУЗЕН НА +11: Шаби Алонсо ради невероватан посао на Бај арени

FOTO: Tanjug/AP

 Utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta na stadionu "Baj arena" u Leverkuzenu.

Sjajan posao koji Šabi Alonso radi sa "farmaceutima" otkada je početkom prošle sezone došao na "Baj arenu" izazvao je pažnju velikana, a naročito klubova za koje je nekadašnji španski reprezentativac nastupao tokom igračke karijere. Jedan od tih klubova je i minhenski Bajern, sa odlazećim Tomasom Tuhelom na poziciji trenera, a ko bi mogao da bude bolja investicija od trenera koji vam je oduzeo šampionsku titulu.

Bajer je upravo na dobrom putu, gotovo da je jednu ruku već stavio na "salataru", da minhenskom gigantu preotme naslov. Već ima osam bodova više, a 12 kola pre kraja to je teško dostižno čak i za Bajern.

Večerašnjom pobedom "farmaceuti" bi otišli na plus 11, a Bajern sutra ima nimalo lak posao protiv Red bul Lajpciga. 

Ekipa Šabija Alonsa je neporažena u svim takmičenjima ove sezone, pobedivši u šest od poslednjih sedam mečeva pred domaćim navijačima, uključujući i nedavni ubedljiv trijumf protiv Bajerna od 3:0.

Leverkuzen se može pohvaliti najčvršćom odbranom u Bundesligi ove sezone, primivši samo 15 golova. Na "Bajareni" nisu primili gol u poslednje četiri utakmice.

S druge strane, Majnc važi za jednog od glavnih kandidata za ispadanje iz nemačke Bundeslige ove sezone. Sa samo 15 osvojenih bodova iz 22 odigrana kola, sedam bodova ih deli od izlaska iz opasne zone.

Majnc je uoči ove utakmice u seriji od samo jedne pobede na poslednjih dvanaest prvenstvenih mečeva. Taj trijumf ostvarili su u prošlom kolu kada su kod kuće pobedili Augsburg rezultatom 1:0, golom Sepa van den Berga u 43. minutu meča.

Iz svega ovoga možemo zaključiti da je razlika u kvalitetu u odnosu na Leverkuzen velika, tako da u petak Majncu ne dajemo previše šanse da napravi iznenađenje protiv trenutno najboljeg tima nemačkog šampionata.

Pet od poslednjih šest mečeva između Leverkuzena i Majnca završeno je sa tri ili više postignutih golova, a s obzirom na to koliko je Bajer ove sezone bio ubedljiv pred svojim navijačima, ova kombinacija deluje kao dobar izbor za njihov predstojeći okršaj na "Baj areni".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!