ZAHUKTAVA SE BORBA ZA EVROPU: Lacio je noćna mora za Fiorentinu poslednjih godina

O. M.

26. 02. 2024. u 09:19

Utakmicom u Firenci između Fiorentine i Lacija zatvara se 26. kolo italijanske Serije A.

ЗАХУКТАВА СЕ БОРБА ЗА ЕВРОПУ: Лацио је ноћна мора за Фиорентину последњих година

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj meč na programu je u ponedeljak od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Artemio Franki".

Fiorentina se od početka godine nalazi u veoma teškoj situaciji, s obzirom na to da je u 2024. ostvarila samo jedan trijumf, uz četiri poraza i dva remija u poslednjih sedam ligaških utakmica.

Nalaze se na osmom mestu tabele Serije A sa 38 bodova, dva manje od sedmoplasiranog Lacija. U prošlom kolu su remizirali 1:1 na gostovanju kod Empolija, iako su imali gol prednosti nakon pola sata igre.

Povratak u Firencu mogao bi da donese bolji rezultat, jer su "ljubičasti" ovde ostvarili jedinu svoju pobedu u kalendarskoj godini i to ubedljivih 5:1 protiv Frozinonea. Ipak, njihov učinak u međusobnim susretima sa Lacijom ne nagoveštava da će ljiljani imati lak posao. Poslednji put su slavili protiv tima iz Rima u maju 2021. godine, a Lacio je pobedio u četiri od prethodnih pet okršaja.

Sa druge strane, Lacio je u četvrtak pobedio Torino u gostima sa 2:0, u odloženom meču 21. kola. Golove za "nebeskoplave" su postigli Genduzi i Kataldi u drugom poluvremenu. Ovim trijumfom izabranici Maurisija Sarija su stigli na samo bod zaostatka za šestoplasiranim gradskim rivalom Romom, koja ranije danas igra upravo protiv Torina.

Pre toga Lacio je imao seriju teških utakmica u kojima je doživeo dva poraza od direktnih rivala za evropske kvalifikacije, a tome treba dodati poraz i od Intera, kao i remi sa Napolijem. 

Sarijevi puleni su u tom razdoblju ostvarili jedan značajan trijumf, minimalnu pobedu nad Bajernom u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Lacio je pobedio u 18 od 29 poslednjih međusobnih duela, uključujući i prošlogodišnji susret na "Artemio Frankiju" kada je bilo 4:0. U prvom delu sezone, na "Olimpiku" je bilo 1:0, a strelac je bio Ćiro Imobile u petom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Trener Fjorentine Vičenco Italijano ni danas neće moći da računa na Olivera Kristensena, koji pati od povrede kolena i očekuje se da se vrati tek krajem marta, kao ni na Gaetana Kastrovilija, čiji povratak se očekuje početkom narednog meseca. On ove sezone nije odigrao ni minut nakon što je u avgustu zadobio povredu Ahilove tetive.

Lacio će biti bez suspendovanog Marija Đile koji je u završnici utakmice protiv Torina dobio drugi žuti karton.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!