SASUOLO BEZ "TALISMANA" DOČEKUJE ŠAMPIONA: Napoli dobio "starog" Osimena nazad, ali moraju i ostali da se probude

O. M.

28. 02. 2024. u 08:30

ŠAMPION Italije Napoli gostuje Sasuolu u odloženoj utakmici 21. kolo Serije A. Susret je zakazan za 18 časova na stadionu "Čita del trikolore".

САСУОЛО БЕЗ ТАЛИСМАНА ДОЧЕКУЈЕ ШАМПИОНА: Наполи добио старог Осимена назад, али морају и остали да се пробуде

FOTO: Tanjug/AP

Napolitanci su se odavno oprostili od naslova prvaka, jer ove sezone nisu ni bleda senka ekipe koja je prošle godine već u ovo vreme bila nedostižna na čelu tabele. 

Tim iz Napulja je već dva puta menjao trenera, a ako se računa da su i počeli sezonu s novim, onda je Frančesko Kalcona četvrti trener za osam meseci. 

Trenutno zauzimaju tek deveto mesto na tabeli sa 37 bodova. Zapanjujući je podatak da su u proploj sezoni imali 38 bodova posle 14 kola. Ako nastave ovim tempom, ni do kraja prvenstva neće skupiti 65 bodova, koliko su imali prošle godine posle 25 kola. A lider Inter sada ima 66, što potvrđuje da je Napoli već predao "skudeto" koji će naredne sezone verovatno krasiti dresove "nerazura", mada ni Juventus naših Dušana Vlahovića i Filipa Kostića nije bez šansi.

Inter takođe danas izlazi na teren, on svoju utakmicu 21. kola igra na "Đuzepe Meaci" protiv Atalante. Inače, ove dve utakmice odložene su zbog Superkupa u čijem finalu je Napoli izgubio upravo od Intera.

Posle dva uzastopna remija, protiv Barselone kod kuće i Kaljarija u gostima, sa identičnim rezultatom 1:1, Frančesko Kalcona, koji će nastaviti da vodi i reprezentaciju Slovačke, još nije osetio slast pobede na klupi Napolija.

Ima mnogo razloga da bude optimista s obzirom na nedavnu dominaciju njegove ekipe nad Sasuolom. Slavili su u svakom od poslednja četiri međusobna susreta, postigavši impresivnih 14 golova u tom periodu, a primili samo jedan i to u pobedi od 6:1.

Nova pobeda donela bi ne samo prvo slavlje Kalcone na klupi Napolija, nego i prekid jako loše serije šampiona Italije u gostima, gde nije pobedio od novembra, vezavši pet poraza i dva remija u sedam utakmica. Postigli su samo tri gola u tom razdoblju, dva u porazu od Real Madrida (2:4) i jedan u pomenutom remiju sa Kaljarijem. A pre te serije Napoli nije imao nijedan poraz u gostima.

Posle 25 odigranih utakmica u Seriji A, sa samo 20 osvojenih bodova, Sasuolo je jedva iznad zone ispadanja, uz nešto bolju gol-razliku od Verone, koja je treća odozdo. Od početka decembra do sada "neroverdi" su osvojili samo pet bodova. 

U poslednjoj 21 utakmici u svim takmičenjima imaju samo dve pobede, a najčudnije od svega je što je taj očajan niz počeo nakon što su u prvenstvu vezali pobede nad dva trenutno najbolja italijanska tima, Juventusa i Intera. Ali to je bilo krajem septembra, od tada se promenilo mnogo toga, pa i trener Sasuola. Zapravo, Alesio Dionizi još nije dobio zvaničnog naslednika, v. d. trenera Sasuola je Emilijano Biđika koji se inače stara o "primaveri".

U prošlom kolu su na svom terenu izgubili od Empolija sa 3:2. U tom meču su dva puta uspeli da izjednače vođstvo gostiju, ali su na kraju ostali praznih ruku i tako zabeležili peti poraz u poslednjih šest prvenstvenih utakmica.

Glavni problem Sasuola je odbrana sa čak 48 primljenih golova. U tom segmentu igre lošiji su samo Salernitana (53) i Frozinone (55). Domaći teren takođe nije bio utočište "neroverdima", sa samo jednom pobedom u poslednjih devet mečeva Serije A. 

Ali trenutno najveći problem ekipe je što je najbolji igrač i strelac Domeniko Berardi i dalje povređen.

s druge strane, za Napoli neće nastupiti Ngonge, dok će napad činiti tandem koji je prošle sezone doneo titulu - Hviča Kvaracelija i Viktor Osimen. Nigerijac je posle povratka sa Afričkog kupa nacija ubeležio dva nastupa za Napoli i upisao se na oba u strelce.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

PREDLOG ZA HRABRIJE: X (kvota 3,95)
 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu