''ŠVABE'' SANJAJU LIGU ŠAMPIONA: Moraju pobeđivati ovakve mečeve ako žele da se plasiraju u nju

V.M.

24. 02. 2024. u 09:30

U standardnom bundesligaškom terminu od 15:30 fudbaleri Štutgarta će na ''MHP areni'' dočekati ''raštimovani'' Keln.

ШВАБЕ САЊАЈУ ЛИГУ ШАМПИОНА: Морају побеђивати овакве мечеве ако желе да се пласирају у њу

FOTO: Tanjug/AP

Pored Bajer Leverkuzena, domaćini su svakako najveći hit Bundeslige i niko pre starta nije mogao da očekuje da će se boriti za plasman u Ligu šampiona iduće godine.

Nakon odličnog početka kampanje, Štutart je sanjao plasman u najeltinije fudabalsko takmičenje, a taj se sve više pretvara u realnost jer 12 kola pre kraja čvrsto drže treće mesto na tabeli sa 46 osvojenih bodova, šest više od petoplasiranog Lajcpiga.

Proktelog vikenda ''švabe'' su uspele da odnesu tri boda sa gostovanja Darmštatu (2:1), iako su više od 45 minuta igrali sa igračem manje. Na taj način su upisale četvrti uzastopnu pobedu i trenutno poseduju najduži trijumfalni niz od svih timova u Bundesligi.

Ono što se najviše ističe za vreme tog niza, a i generalno tokom čitave sezone je sjajna napadačka igra čete Sebastijana Henesa koja je sa 51. postingutim pogotokom treći najbolji napad lige, iza neprikosnovenih Bajerna i Leverkuzena.

Što se tiče njihovog današnjeg rivala, on upravo ima problema sa realizacijom i samo 15 puta je tresao mrežu u Bundelsigi, ubedljivo najmanje od svih ekipa.

Kel je trenutno 16. na tabeli sa 16 sakupljenih poena, šest manje od Menhengladbaha koji je 15. i biće mu teško da izbegne, u najboljem slučaju, igranje u plej-autu na kraju sezone.

Nakon pozitivnog niza od tri vezana meča bez poraza (pobeda i dva remija), gosti su izgubili prošlonedeljni obračun sa Verderom pred svojim navijačima (0:1) na kojem po deseti put ove sezone nisu uspeli da zatresu mrežu.

Što se tiče izostanaka domaćin će biti bez Undava, Narteja, Zagadua, Benedeta, Štencela i možda Nibela koji je pod znakom pitanja.

Sa druge strane, meč će propustiti Selke, Valdšmit i Ut.

U prvom delu kampanje Šutgart je savladao Keln sa 2:0, a mi očekujemo sličan ishod i na današnjem duelu na ''MHP areni''.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!