VERDER JE POPRAVIO ODBRANU: Darmšta idealan rival za popravku gol-razlike

O. M.

24. 02. 2024. u 11:21

VERDER dočekuje ekipu Darmštata u 23. kolu Bundeslige.

ВЕРДЕР ЈЕ ПОПРАВИО ОДБРАНУ: Дармшта идеалан ривал за поправку гол-разлике

FOTO: Tanjug/AP

Posle dvadeset i dva odigrana kola, ekipa iz Bremena se nalazi na visokom sedmom mestu na tabeli, sa samo četiri boda manje od Ajntahta na poziciji koja vodi u Evropu sledeće godine.

Bremen je drastično popravio formu, što je prirodno uticalo na njihovo samopouzdanje. Posle serije loših rezultata u oktobru i novembru, usledila je renesansa i niz od sedam utakmica bez poraza u koje spada i neočekivani trijumf nad Bajernom. Da nije bilo kratkotrajnog pomračenja od 12. do 18. minuta utakmice protiv Hajdenhajma na "Veseru", današnjom očekivanom pobedom protziv "fenjeraša" Verder bi kompletirao deset utakmica bez poraza i bio na bod od evropskih kvalifikacija.

Osim ta dva gola Hajdenhajma, Verder je u poslednjem razdoblju od pet utakmcia primio samo još jedan gol, u pobedi od 3:1 nad Frajburgom i ta čvrstina i sigurnost u odbrani je i donela poboljšanje rezultata. 

Ipak, za dalji iskorak moraće mladi stručnjak Ole Verner da popravi učinak napadača, jer Verder ima negativnu gol-razliku, a bilo bi pravo čudo da takva ekipa ode u Ligu Evrope iz jedne od najjačih liga sveta.

s druge strane, Darmštat ne sao da ima najgoru odbranu u ligi, nego i jedan od najjalovijih napada, uostalom po svemu je ova ekipa najgori tim u Bundesligi, a verovatno i u svim ligama petice. Sa samo 12 osvojenih bodova, zaostaju čak deset za Borusijom Menhenglabah, koja je prvi tim "iznad crte".

Darmštat je poslednji trijumf zabeležio u oktobru, u sedmom kolu, što je definitivno ispod svakog nivoa Bundeslige i samo ga čudo može spasiti da na kraju sezone ne pređe u popularnu „Cvajtu” posle samo jedne sezone u elitnom razredu nemačkog fudbala.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!