BRAGA ELIMINISANA IZ EVROPE: Fokus prebacuje na domaće prvenstvo gde je očekuje tradicionalno neugodno gostovanje

V.M.

26. 02. 2024. u 11:02

ZAVESU na 23. kolo portugalske Primeire spustiće Boavista i Braga na stadionu ''Besa'' u Portu (21.15).

БРАГА ЕЛИМИНИСАНА ИЗ ЕВРОПЕ: Фокус пребацује на домаће првенство где је очекује традиционално неугодно гостовање

Foto: Profimedia

Posle odličnog otvaranja prvenstva, domaćin je doživeo drastičan pad u formi i na poslednjih 14 ligaških utakmica osvojio je samo osam bodova.

Ukoliko ne podigne nivo igre, uskoro će se naći u borbi za opstanak jer, iako je 12. na tabeli, ima samo dva boda više od Portimonensea koji se nalazi na 16. mestu, poziciji koja vodi u plej-aut.

Naznake boljih dana za Boavistu videli smo početkom februara koji su otvorili remijem sa Kasa pijom i pobedom nad Eštorilom, ali proteklog vikenda su poraženi na gostovanju tada poslednjeplasiranom Šavesu.

Sa druge strane, Braga je neslavno završila svoju evropsku odiseju. U plej-ofu za osminu finala Lige Evrope bila je veliki favorit protiv Karabaga, ali nije uspela to da pokaže na terenu i u veoma zanimljivom dvomeču poražena je ukupnim rezultatom 6:5.

Sada može u potpunosti da se fokusira na prvenstvo u kojem je trenutno četvrta na tabeli, a kako igraju Sporting i Benfika, realno je reći da najdalje može dogurati do trećeg mesta koje trenutno drži Porto koji ima šest bodova prednosti u odnosu na ''tobdžije'', a vredi napomenuti da je odigrao meč više od njih.

Večeras će Braga gostovati upravo gradskom rivalu Porta, Boavisti koja tradicionalno igra jako dobro protiv nje na ''Besi''. Na poslednjih pet njihovih duela na ovom stadionu Boavista je upisala dve pobede, uz isto toliko remija i trijumf Brage.

Takođe, na četiri od tih pet duela dolazila je igra gol-gol, pa danas predlažemo duplu šansu na goste uz golove.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)