SRBIN VODI ČELSI U ČETVRTFINALE KUPA: Lids je u fantastičnoj formi, ali "plavcima" je ovo poslednja prilika za spas sezone

O. M.

28. 02. 2024. u 11:23

ČELSI je zaustavljen u finalu Liga kupa, ali im je ostao FA kup u kome danas protiv Lidsa igraju za plasman u četvrtfinale. Utakmica na "Stamford bridžu" počinje u 20 časova i 45 minuta.

СРБИН ВОДИ ЧЕЛСИ У ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА: Лидс је у фантастичној форми, али плавцима је ово последња прилика за спас сезоне

Foto: Profimedia

Ovo je verovatno poslednja šansa "plavaca" za spas sezone. Menadžer Maurisio Poketino je pod pritiskom i mora da dobije ovu utakmicu ako želi da zadrži posao.

Čelsi je bez pobede u dve utakmice u svim takmičenjima i ima tri poraza u poslednjih šest utakmica. Cele sezone igraju vrlo promenljivo, a čak i na svom terenu nisu pobedili poslednje dve utakmice. 

Inače, plavci već šest godina čekaju na osvajanje FA kupa, a to je i poslednji domaći trofej za njih.

Lids je u zadivljujućoj formi od početka nove godine. Jorkširci su neporaženi u 12 utakmica u svim takmičenjima, pobedili su u 11 utakmica u tom nizu, od toga poslednjih šest.

Pobedili su Lester u petak i sada imaju samo sedam bodova zaostatka na tabeli za liderom Čempionšipa.

U poslednjih 12 utakmica osam puta su sačuvali mrežu, što je veoma impresivno. Četiri od poslednjih šest utakmica završene su sa tri ili više golova.

U gostima, Lids je u nizu od šest pobeda i postigao je dva ili više golova u pet utakmica.

Poslednji put Lids je bio u četvrtfinalu FA kupa u sezoni 2002/03, a činjenica da se Čelsi još oporavlja od poraza u finalu Liga kupa daje im nadu da izvuku nešto u ovoj utakmici.

Ipak, neće im biti lako da savladaju Đorđa Petrovića, Srbina među stativama Čelsija, koji je uprkos primljenom golu bio najbolji igrač "plavaca" u porazu od Liverpula.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU PODKASTA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)