DUEL SEVERA I JUGA: Fejenordu Kup najrealnija opcija da ne ostane bez trofeja ove sezone

O. M.

29. 02. 2024. u 11:36

FEJENORD će ugostiti Groningen u polufinalu holandskog Kupa. Utakmica se igra od 20 časova na stadionu "De Kujp" u Roterdamu.

ДУЕЛ СЕВЕРА И ЈУГА: Фејенорду Куп најреалнија опција да не остане без трофеја ове сезоне

Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

"Ponos juga" je preboleo eliminaciju od Rome u baražu za osminu finala Lige Evrope i okreće se domaćoj sceni. Matematički još imaju šansu da odbrane naslov prvaka, ali realno je teško dostižno deset bodova prednosti, koliko ima ove sezone fantastični PSV Ajndhoven. 

Zato se može reći da je Kup Holandije najrealnija opcija da crveno-beli ne ostanu bez trofeja ove sezone. Današnji protivnik je drugoligaš Groningen koji se bori da izbori povratak u elitu.

U prošlom kolu prvenstva Fejenord je pobedio Almere siti sa 2:0, čime se učvrstio na drugoj poziciji. Ima već značajnu prednost nad trećeplasiranim Tventeom i može se reći da je blizu da obezbedi drugo mesto koje je bitno jer vodi direktno u Ligu šampiona na jesen, dok će trećeplasirani tim morati da igra plej-of.

Za Groningen je već sam plasman u polufinale uspeh, naročito kada se zna da "ponos severa" pokušava da se izbori za povratak u Erediviziju. Za sada im dobro ide, imaju dva boda manje od drugoplasirane Rode, ali i meč manje.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU POTKASTA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!