BAJERN KONAČNO PREKINUO POST: Kejn i družina imaju priliku da izvrše pritisak na Leverkuzen i smanje razliku na pet bodova

V.M.

01. 03. 2024. u 08:05

NA otvaranju 24. kola nemačke Bundeslige gledaćemo obračun Frajburga i Bajerna koji će se odigrati na ''Evropa park stadionu'' (20:30).

БАЈЕРН КОНАЧНО ПРЕКИНУО ПОСТ: Кејн и дружина имају прилику да изврше притисак на Леверкузен и смање разлику на пет бодова

FOTO: Tanjug/AP

Nakon i više nego neprijatne serije od tri vezana poraza za Bajern među kojima je neuspeh protiv Bohuma koji se bori za opstanak (2:3), izabranici Tomasa Tuhela su konačno uspeli da ostvare važnu pobedu savladavši Lajpcig  sa 2:1 pred svojim navijačima.

Aposlutni heroj pobede bio je dvostruki strelac Hari Kejn koji im je prvo doneo prednost u 50. minutu, da bi ga nešto kasnije ''ponišitio'' Šeško, ali Englez je novom majstorijom u 90. minutu doneo tri boda svojoj ekipi.

Jedan od najboljih igrača današnjice je ponovo pokazao svoju klasu, a svojim 26. i 27. bundesligaškim pogotkom ostavio je Bajern u trci za titulu do koje će realno teško doći jer zaostaje osam bodova za neprikosnovenim Leverkuzenom koji i dalje ne zna za poraz ove sezone.

Branilac titule danas ima priliku da izvrši pritisak na aktuelnog lidera koji svoj meč 24. kola igra tek u nedelju i u slučaju trijumfa gostiju na ''Evropa park stadionu'' prednost bi ''spala'' na pet bodova.

Iako svi favorizuju Leverkuzen u ovoj bici za titulu, ne sme se zaboraviti istorija Bajerna koji je bezbroj puta bio u ovim situacijama za razliku od ''farmaceuta'' koji nikada nisu podigli ''salataru'', ali su čak pet puta završavali prvenstvo kao drugi (rekord za ekipe bez osvojene titule).

Što se tiče Frajburga, njemu forma nije na zavidnom nivou i preko mesec dana nije ostvario nijednu ligašku pobedu. Poslednji put je to učinio protiv Hofenhajma 20. januara (3:2), a nakon toga je zapao u krizu i osvojio je samo jedan bod na poslednjih pet prvenstvenih mečeva.

Zbog tih katastrofalnih rezultata pao je na deseto mesto i moraće posebno da se potrdui u završnici Bundeslige kako bi se dokopao mesta koja vode u Evropu iduće sezone.

Upravo u Evropi ove godine domaćin pruža najbolje rezultate, nakon što je zauzeo drugo mesto u grupi ''A'' Lige Evrope, a zatim je posle velikog preokreta savladao Lans (ukupan rezultat 3:2) u plej-ofu za osminu finala gde će se sastati sa Vest hemom koji ga je dva puta pobeđivao u grupnoj fazi.

Istorijat međusobnih duela večerašnjih rivala je naravno na strani Bajerna koji je ostvario osam pobeda na poslednjih deset obračuna ovih timova, uključujući trijumf iz prvog dela sezone od 3:0 na ''Alijanc areni''.

Iako će biti bez nekolicine prvotimaca poput Komana, Gnabrija, Dejvisa, Boja, De Lihta i Mazaruija, Bajern jednostavno mora da slavi ovaj meč ako hoće da se zadrži u borbi za titulu i mi očekujemo da to i učini.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!