JOVIĆ ODRAĐUJE POSLEDNJI MEČ SUSPENZIJE: Bez njega na terenu Milan ne liči na sebe, znaju li nebeskoplavi to da iskoriste?

V.M.

01. 03. 2024. u 07:45

DVADESET SEDMO kolo italijanske Serije A otvara veliki derbi između Lacija i Milana na ''Olimpiku'' (21.00). Oba tima kubure sa formama i pobeda bi mnogo značila večerašnjim rivalima koji pokušavaju da nađu izlaz iz krize.

ЈОВИЋ ОДРАЂУЈЕ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ СУСПЕНЗИЈЕ: Без њега на терену Милан не личи на себе, знају ли небескоплави то да искористе?

FOTO: Tanjug/AP

Kada je na šest ligaških utakmica početkom godine osvojio 16 poena, delovalo je da Milan može da se pridruži borbi za titulu i pomrsi račune gradskom rivalu Interu, ali nakon kikseva u poslednja dva kola, svima je jasno da se to neće desiti.

Prvo su ''rosoneri'' poraženi u komšijskom derbiju od Monce sa 2:4, a nakon toga su ispustili prednost protiv Atalante podelivši bodove rezultatom 1:1.

Povremeni srpski reprezentativac Luka Jović je isključen protiv Monce i dobio je dva meča suspenzije, a odmah je protiv Atalante bilo evidentno koliko fali ekipi.

Često je ove sezone bio džoker Stefana Piolije koji je ulazio sa klupe i rešavao utakmice, ali sada to nije mogao da uradi i Milan nije uspeo da postigne pobedonosni gol i pored toga što je dominirao na meču.

Gosti su sada treći na tabeli i zaostaju čak 16 bodova za vodećim Interom i okrenuće se borbi za plasman u Ligu šampiona u kojoj se mnogo bolje kotiraju sa sedam poena prednosti u odnosu na petoplasiranu ''boginju provincije''.

Što se tiče Lacija, on je takođe u padu forme i na poslednjih pet ligaških utakmica ostvario je samo dve pobede, a uz njih je doživeo čak tri poraza.

Domaćini ne igraju ni približno dobro kao prošle sezone kada su bili drugi na tabeli, mada vredi napomenuti da tim koji Sari ima na raspolaganju realno gledano ne poseduje kvalitet za vrh tabele.

Italijanski stručnjak je letos izgubio ključnog igrača u vidu Sergeja Milinkovića Savića za koga adekvatna zamena nije dovedena i to se ogleda u nastupima nebeskoplavih.

Nalaze se na razočaravajućem osmom mestu i ako ovako nastave postoji velika opasnost da se ne nađu na mestu koje vodi u evropsko takmičenje iduće sezone.

Ono što je neobično je to da se Lacio muči pred svojim navijačima, na 12 utakmica je sakupio 21 bod uz samo 13 postignutih golova i Sari mora da pronađe način to brzo da reši jer na ''Olimpiko'' dolazi jedna od najboljih gostujućih ekipa u Seriji A.

Skoriji istorijat međusobnih duela je takođe na strani Milana koji je slavio na četiri od poslednjih pet duela ovih timova, uključujući trijumf na ''San Siru'' iz prvog dela sezone kada je bilo 2:0 za sedmostrukog prvaka Evrope.

Ako pogledamo izostanke, slična je situacija u oba tima. Domaćini su bez Rovele i Patrika, dok će kod gostiju meč propustiti Jović, Pobega i zaboravljeni Kaldara.

Iako Milan nije u zavidnoj formi, ne vidimo kako bi Lacio uspeo da ga savlada, posebno posle novog sukoba uprave i Sarija, pa zbog toga predlažemo duplu šansu na rosonere, a za hrabrije čistu dvojku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,75)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!