ALEKSANDAR MITROVIĆ JE STRAH I TREPET ZA GOLMANE: Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije predvodi Al Hilal do "triple krune"

O. M.

08. 03. 2024. u 08:43

AL HILAL i Aleksandar Mitrović ne nameravaju da stanu. "Plavi talas" danas gostuje ekipi Al Rijada.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ЈЕ СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА ГОЛМАНЕ: Најбољи стрелац у историји српске репрезентације предводи Ал Хилал до трипле круне

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Al Hilal je u neverovatnoj seriji od 26 pobeda, 27 računajući i tri prijateljske, odnosno 37 utakmica bez poraza. Najzaslužniji za to je srpski centarfor i najbolji strelac reprezentacije naše zemlje u istoriji. 

Mitrović je trenutno drugi na listi strelaca u Pro ligi, iza Kristijana Ronalda, ali je njegov doprinos rezultatima daleko veći od onog koji Portugalac ima u Al Nasru. 

Srbin je ovog proleća postigao pet golova na isto toliko utakmica, po jedan u oba duela osmine finala Lige šampiona, jedan u prvoj utakmici četvrtfinala protiv Itihada i dva protiv Al Raeda u šampionatu. 

Hilal je pobedom nad Itihadom od 3:1 u prošlom kolu povećao prednost nad drugoplasiranim Nasrom Kristijana Ronalda na devet bodova, pošto su "vitezovi" kiksnuli osvojivši samo bod protiv Hazema.

Mitrović se nije upisao u strelce na tom meču, ali jeste protiv istog rivala u prvoj utakmici četvrtfinala Azijske lige šampiona. Pre "svearabijskog" dvomeča sa još uvek, ali ne zadugo, šampionom države, Al Hilal je eliminisao iranski Sepahan, dok je mogući protivnik u polufinalu Al Nasr! 

Ekipa Žorža Žezusa poslednji put je propustila da pobedi još sredinom septembra kada su u gostima odigrali 1:1 protiv Damaka.

Kod kuće su odigrali nerešeno sa Rašovićevom i Stojkovićevom Al Fejhom, a sve ostale utakmice na "Kingdom areni" ove sezone su pobedili. U gostima su nanizali 11 pobeda i 17 utakmica bez poraza, a samo jednom u tih 17 utakmica su postigli manje od dva gola, u pomenutoj utakmici sa Damakom koja je završila podelom bodova 1:1.

Ne treba, zbog silnog učinka Aleksandra Mitrovića i saigrača iz napada, zanemariti snagu Hilalove odbrane, koja je ove sezone popustila samo 11 puta, a od početka godine  samo dva. Čak 20 puta u sezoni uspeli su da sačuvaju mrežu netaknutom.

Poslednji put kada su se ove ekipe sastale, Al Hilal je bio više nego ubedljiv pobedivši sa čak 6:1. Mitrović je "načeo" crveno-crne, a blistao je iskusni vezista Naser el Davsari koji je postigao het-trik. Al Rijad nema pobedu nad Al Hilalom u 21. veku - na 11 utakmica "plavi talas" je ostvario pet pobeda, a šest puta je bilo nerešeno.

Međutim, Rijad je postigao gol na svakoj osim jedne od tih utakmica i zato ne bi trebalo da čudi ni da se danas zatrese mreža Bona ili Mohameda el Ovaisa, ko već od njih dvojice bude među stativama Hilala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&GG (kvota 2,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu