SOVE SE BUDE: Šefild Venzdej juri četvrtu uzastopnu pobedu

O. M.

05. 03. 2024. u 13:02

ŠEFILD Venzdej dočekuje Plimut u 36. kolu engleskog Čempionšipa.

СОВЕ СЕ БУДЕ: Шефилд Венздеј јури четврту узастопну победу

Foto: Profimedia

"Sove" će pokušati da ostvare četvrtu pobedu zaredom u Čempionšipu i dodatno smanje zaostatak u sigurnoj zoni, a možda se i bodovno izjednače sa ekipama "iznad crte".

Katastrofalno su počeli sezonu sa samo tri boda u prvih 13 kola. Dani Rol je preuzeo ekipu sredinom oktobra i od tada skupio 32 boda. Računajući samo njegov mandat Venzdej bi bio 12. na tabeli, a u poslednjih pet kola samo su Ipsvič i Lids osvojili više bodova od "sova".

Oni su u nizu od tri pobede i pobedili su u četiri od poslednjih pet utakmica u ligi. U ovih pet utakmica sačuvali su mrežu na tri.

I dalje imaju najgori napad u ligi sa 29 golova, ali su u poslednjih 10 utakmica postigli više od trećine, tačnije 11. Ove sezone nisu uspeli da postignu gol na 16 utakmica, ali samo pet puta od novembra.

Šefild je dobar protiv ekipa sa dna tabele. Imaju sedam pobeda u 11 utakmica protiv ekipa koje su rangirane od 17. do 24. mesta.

Plimut je ušao u Ligu jedan kao prvak lige dva, sa 101 osvojenim bodom, dva više od vicešampiona Ipsviča. Sada, posle gotovo tri četvrtine sezone za nama, Ipsvič se bori za promociju u Premijer ligu, a Plimut je na samo dva boda od zone ispadanja.

Razlog za ovo leži u činjenici da su "hodočasnici" pre početka sezone ostali bez menadžera koji je pojačao Stouk kao i bez nekoliko ključnih igrača.

U poslednjih šest utakmica Plimut je ostvario jednu pobedu i tri poraza, a svaka od ovih utakmica završila je bez postignutog gola poražene ekipe.

Plimut do februara nije imao pobedu u gostima, ali je od tada osvojio dve. Sada im slede dva gostovanja, posle Venzdeja idu na noge Blekbernu koji je takođe u borbi za opstanak.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024