ŠPANAC PREPORODIO RENDŽERSE: Vest Bromič ima čeličnu odbranu

O. M.

06. 03. 2024. u 12:32

KPR će ugostiti ekipu Vest Bromič Albiona ove srede u okviru 36 kola Čempionšipa.

ШПАНАЦ ПРЕПОРОДИО РЕНЏЕРСЕ: Вест Бромич има челичну одбрану

FOTO: Profimedia

Promene menadžera nisu retka pojava u Čempionšipu koji je između ostalog i zbog toga poneo epitet najteže druge lige na svetu, a Kvins park rendžers ove sezone je primer kako novi menadžer može da preokrene sezonu ekipe i ako mu na početku ne krene baš najbolje.

"Superhupsi" su krajem oktobra, posle serije od šest poraza, odnosno devet utakmica bez pobede, smenili Gareta Ejsforta. Dva dana kasnije, na užarenu klupu seo je Marti Sifuentes. Španac je odmah doneo napredak u igri i posle pet kola osvoji isto bodova koliko njegov prethodnik za 14 utakmica.

Ipak, usledila je kriza od sredine decembra do sredine januara, ali je uprava imala poverenja u Sifuentesa, što im je ovaj uzvratio u poslednjih mesec i po dana osvojivši 17 bodova na poslednjih sedam utakmica.

U tom periodu samo je Lids osvojio više bodova od "hupsa", a da su tako igrali od početka sezone, sada bi se borili za plasman u Premijer ligu umesto što su i dalje u opasnoj zoni, sa istim brojem bodova (38) koliko imaju Stouk i Šefild venzdej koji su "ispod crte".

VBA je u ozbiljnoj konkurenciji za plasman u plej-of, što je pravo čudo kada se zna da su "bagisi" jedini klub u Čempionšipu koji nije potrošio ni dinar na pojačanja od januara prošle godine.

Navijači imaju dvostrukog razloga za slavlje, pošto je VBA u odličnoj formi - izgubili samo jednu utakmicu od poslednjih sedam - ali još više zbog toga što je pre šest dana rešeno pitanje vlasništva kluba. Naime, Kinez Lai Guoučan pristao je da konačno napusti klub i kontrolu prepusti američkom biznismenu indijskog porekla Šilenu Patelu.

VBA, kao svi timovi koje je vodio bivši golman Karlos Korberan, igraju veoma čvrstu odbranu. "Bagisi" imaju treću najbolju u ligi posle Lestera i Lidsa, primili su samo 33 gola.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024