PORTUGALAC VODI "MASTIFE" KA ISTORIJI: Šturm nije primio gol 320 minuta

O. M.

07. 03. 2024. u 13:09

ŠTURM iz Graca plasirao se u osminu finala Lige konferencija prvi put otkad se drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje igra u ovom formatu.

ПОРТУГАЛАЦ ВОДИ МАСТИФЕ КА ИСТОРИЈИ: Штурм није примио гол 320 минута

Foto: Profimedia

Za plasman u četvrtfinale boriće se austrijski predstavnik sa francuskim Lilom. Utakmica se igra u Gracu od 18 časova i 45 minuta.

"Crni" su u seriji od sedam utakmica bez poraza, a u tri poslednje nisu primili gol, uključujući i revanš baraža za osminu finala protiv Slovana u Bratislavi koji su rešili u svoju korist pobedom od 1:0. Prvi meč završen je pobedom Austrijanaca od 4:1. Nekadašnji golman Crvene zvezde Milan Borjan nije igrao u prvoj utakmici, a nije kriv ni za gol u revanšu.

Druga strana medalje za Šturm je skor kod kuće u evropskim utakmicama koji nije naročito pozitivan, samo tri pobede u poslednjih 12 utakmica na svom terenu.

Lil je prekinuo niz od pet ligaških gostujućih susreta bez pobede, minimalnom pobedom protiv Remsa u subotu. "Mastifi" trenutno zauzimaju četvrto mesto u Ligi 1, koje garantuje Ligu šampiona na jesen. Sada putuju u Austriju tek drugi put u svojoj istoriji, ali drugu sezonu zaredom nakon što su izgubili od Salcburga sa 2:1 u Ligi šampiona.

Ekipa Paula Fonseke ove sezone je neporažena u Evropi kada gostuje. Primili su samo jedan gol, doduše, imaju i samo jednu pobedu, dok su tri puta igrali nerešeno. Portugalski stručnjak će pokušati da donese prvo evropsko četvrtfinale ekipi sa severa Francuske.

NAŠ TIP: X (kvota 3,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!