NAJVEĆI HIT FRANCUSKOG PRVENSTVA NA TEŠKOM ISPITU: ''Pirati'' sanjaju o istorijskom plasmanu u Ligu šampiona

V.M.

09. 03. 2024. u 08:40

U okviru 25. kola francuske Lige 1 fudbaleri Lansa će na ''Bolar Delelizu'' dočekati najveći hit prvenstva, ekipu Bresta (21:00).

НАЈВЕЋИ ХИТ ФРАНЦУСКОГ ПРВЕНСТВА НА ТЕШКОМ ИСПИТУ: Пирати сањају о историјском пласману у Лигу шампиона

Foto Profimedia

Može se reći da je Brest ono što je Lans bio prošle sezone kada je neočekivano došao do drugog mesta na tabeli i bio najveći rival PSŽ-u za titulu.

Gosti igraju odlično od samog prvenstva, bez velikih promena u nastupima i zna se šta ćete dobiti od njih na terenu iz nedelju u nedelju. U pitanju je veoma organizovana ekipa koja veruje u fudbalsku filozofiju trenera Erika Roja i rade sve što on zapovedi.

Oslanjaju se na odličnu odbranu koja je trenutno najbolja u ligi i samo 18 primljenih golova dovoljno govori koliko su ''tvrd orah''. Vredi istaći da im je od tih 18 čak pet dao PSŽ, tako da ostale ekipe nemaju rešenja za ''bedem'' Bresta.

Popularni ''pirati'' su trenutno drugi na tabeli sa 46 osvojenih bodova i večerašnji duel dočekuju u sjajnoj seriji od tri vezane pobede koju su ostvarivali nad Marseljom (1:0), Strazburom (3:0) i Avrom (1:0).

Sa druge strane, nakon odličnih igara krajem januara i početkom feburara kada je vezao tri pobede, Lans je zapao u malu krizu od četiri uzastopna meča (po dva remija i poraza) koja je konačno okončana proteklog vikenda.

Gostovali su razigranom Lionu na ''Grupama stadionu'' i pružili su jednu od najboljih partija ove sezone ubedljivo slavivši sa 3:0. Dominirali su od starta do kraja meča, a u listru strelaca su se upisali Botoka, Vahi i Danso.

Lans je sada šesti na tabeli, ali gužva u gornjem domu Lige 1 je velika pa zaostaju samo tri boda za trećeplasiranim Monakom, tako da će se boriti za povratak u Ligu šampiona iz koje su eliminisani u grupnoj fazi ove sezone.

Što se tiče međusobnih duela, susreli su se jednom početkom kampanje u septembru i tada je Brest slavio sa 3:2, a vredi istaći i da su na tri duela koja su prethodila tom oba tima tresla mrežu, tako da su goleade česta pojava na njihovim obračunima.

Izostanici dosta više muče domaćina koji će biti bez Kaboa, Medine, Vahija, Čaveza i Mačada, dok će sa druge strane meč jedino propustiti Džordan Amavi.

Večerašnji meč je jako bitan za oba tima i ne bi nas začudilo da dođe do podele bodova, a za hrabrije bi dodali i golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: X&2+ (4,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)