LAZAR SAMARDŽIĆ ČUVA UDINEZE U SERIJI A: ''Zebre'' bi da iskoriste razdor u redovima Lacijala i pobegnu iz opasne zone!

V.M.

11. 03. 2024. u 08:00

ZAVESU na 28. kolu Serije A spustiće Lacio i Udineze koji se večeras sastaju na ''Olimpiku'' (21:00). Oba tima traže izlaz iz krize i pod hitno su im potrebni bodovi, tako da bi trebali dosta borben i zanimljivi meč.

ЛАЗАР САМАРЏИЋ ЧУВА УДИНЕЗЕ У СЕРИЈИ А: Зебре би да искористе раздор у редовима Лацијала и побегну из опасне зоне!

Foto Profimedia

Domaćin se nalazi u očiglednom padu forme, problemi se samo nagomilavaju za Lacio koji izgleda veoma loše na terenu i tone sve dublje na tabeli.

Sredinom nedelje izbačen je iz osmine finale Lige šampiona jer nije uspeo da sačuva prednost od jednog gola u Minhenu i Bajern ih je predvođen Harijem Kejnom rutinski savladao sa 3:0.

Pre tog meča doživeli su uzastopne ligaške poraze od Bolonje i Milana, a ono što posebno brine je to da su nebeskoplavi postigli samo jedan gol na ove tri utakmice.

Zbog tih slabih nastupa, Lacio je pao na deveto mesto tabele Serije A i u opasnosti je da prvi put nakon sezone 2016/17 ne bude učesnik jednog od evropskih takmičenja.

Takođe, protiv Milana su čak tri fudbalera domaćina zaradila crvene kartone, tako da Mauricio Sari večeras na raspolaganju neće imati redovne prvotimce Marušića, Pegegrinija i Genduzija koji će se na tribinama pridružiti Roveli i Patriku koje već duže vreme muče povrede.

Ništa bolja situacija nije ni u redovima Udinezea koji se grčevito bori za opstanak i jedino što ga drži izvan zone ispadanja je bolja gol-razlika od Frozinonea jer ima isto sakupljenih bodova kao i ''kanarinci'' koji su prva ekipa ispod crte.

Ono što je glavni problem ove ekipe je postizanje golova (samo 26 pogodaka na svom saldu) i nemogućnost čuvanja prednosti, jer su prečesto ove sezone stizali u prednost, a nakon toga primali jedan ili više golova koji ih je lišio bodova.

''Zebre'' su ostvarile samo tri pobede u dosadašnjem toku takmčienja, a zanimljivo je da su ih ostvarivale protiv protivnika iz gornjeg doma tabele i redom su bile bolje od Milana, Bolonje i Juventusa.

Gabrijele Ćofi se nada da njegovi izabranici mogu ostvarivati i četvrtu na večerašnjem neugodnom gostovanju, a ukoliko to ne uspeju bio bi zadovoljan i remijem što je vrlo česta pojava kada igra Udineze koji je ove sezone čak 15 puta igrao nerešeno, ubedljivo najviše od svih timova u ligama petice!

Problemi sa izostancima takođe muče i goste koji će biti bez Valasa, Bijola, Deulofeua, Ebozea i Eboselea, a povrede i suspenzije velikog broja veznih igrača trebali bi da otvore vrata startne postave našem reprezentativcu Lazaru Samardžiću koji je meč prošlog kola sa Salernitanom (1:1) presedeo na klupi.

Što se tiče međusobnih duela, tradicija je svakako na strani Lacija koji je na poslednjih 20 obračuna upisao 15 pobeda, a viđena su četiri remija i samo jedan trijumf Udinezea.

Atmosfera u redovima domaćina je veoma loša, Maurucio Sari je počeo javno da se proziva sa upravom kluba u poslednje vreme što se odrazilo na rezultate kluba, gotovo pa sigurno će na leto napustiti klub i mi verujemo da bi razdor u Laciju mogao da iskoristi Udineze i osvoji barem jedan bod na ''Olimpiku'', a možda bi upravo Samardžić mogao biti igrač odluke pošto je poznato da voli da igra ''bitne utakmice'' i već je tresao mreže velikana poput Milana i Napolija ove sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 NAŠ TIP: X2 (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!