DORTMUND GOSTUJE REDOVNOJ MUŠTERIJI: Četvorostruki šampion je tradicionalno lak protivnik ''milionerima''

V.M.

09. 03. 2024. u 12:04

U okviru 25. kola nemačke Bundeslige, Verder će na ''Veserstadionu'' ugostiti Borusiju Dortmund (18:30).

ДОРТМУНД ГОСТУЈЕ РЕДОВНОЈ МУШТЕРИЈИ: Четвороструки шампион је традиционално лак противник милионерима

Foto Profimedia

Nakon što je prošle godine ispustila titulu u zadnjem kolu, može se reći da je Borusija podbacila u ovosezonskom izdanju Bundeslige. Nema konstantost u igri, često se muči protiv ekipa od kojih je daleko kvalitetnija i zbog toga se nalazi na četvrtom mestu sa 44 osvojena boda.

Pošto nema nikakve šanse da se bori za titulu, fokusiraće se na to da obezbedi igranje u Ligi šampiona što neće biti lak zadatak jer ima samo bod više od petopaplasirnog Lajpciga koji diše za vratom ''milionerima''.

Upravo u najelitnijem evrospkom takmičenju Dortmund pruža najbolje partije, osvojio je prvo mesto u ''grupi smrti'' ispred PSŽ-a, Milana i Njukasla, a u prvom meču osmine finala remizirao je sa PSV-om na ''Filips areni''.

Revanš je na programu sledeće nedelje i Borusija će se uzdati u svoj čuveni ''žuti zid'' na ''Vestfalenu'' koji će joj biti glavni adut na željenom plasmanu u četvrtfinale.

Sa druge strane, Verder ima poprilično solidnu sezonu, bez mnogo turbulencija. Konstantno je na sredini tabele i mirno dočekuje završnicu sezone.

Trenutno je osmi i sakupio je 30 bodova, sedam manje od šestoplasiranog Ajntrahta tako da će teško doći do mesta koja vode u Evropu iduće sezone.

Na poslednjih pet utakmica četvorostruki šampion Nemačke je upisao dve pobede, isto toliko poraza i remi.

Što se tiče međusobnih duela, Dortmund je slavio na pet od poslednjih šest obračuna večerašnjih rivala uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je bilo 1:0 za ''milionere''.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,43)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu