BARSELONU MUČE POVREDE KLJUČNIH IGRAČA PRED REVANŠ: ''Kvaradona'' je proigrao i spreman je da povede Napolitance u četvrtfinale

V.M.

12. 03. 2024. u 07:50

REVANŠ utakmice osmine finala Lige šampiona između Barselone i Napolija odigraće se večeras na ''Monžuiku'' od 21.00.

БАРСЕЛОНУ МУЧЕ ПОВРЕДЕ КЉУЧНИХ ИГРАЧА ПРЕД РЕВАНШ: Кварадона је проиграо и спреман је да поведе Наполитанце у четвртфинале

Foto Profimedia

Na prvom susretu viđena je dosta tvrda utakmica, timovi su igrali oprezno i uspeli su da postignu po jedan gol (1:1), tako da će se sudbina dvomeča rešavati večeras u Kataloniji.

Pored toga što je sama Liga šampiona veliki motiv, ovi rivali su podbacili u domaćim prvenstvima i gotovo sigurno im je jedina šansa za trofej upravo najjače evropsko takmičenje, tako da bi trebalo da budu dodatno motivisani na večerašnjem revanšu.

Za obe ekipe se može reći da imaju turbulentnu sezone, a to se posebno odnosi na Napoli koji je već dva puta ove godine menjao trenera. Kampanju je započeo sa Rudijem Garsijom na klupi i iskusni Francuz se nije dugo zadržao na klupi gostiju, a isto se može reći za Macarija koji je ''trajao'' nešto više od tri meseca.

Posle njegove smene doveden je Frančesko Kalcona koji je radio kao asistent sa Sarijem i Spaletijem u Napoliju, a iako nije zvučno ime, ispisao je istoriju italijanskog fudbala postavši prvi trener koji uporedno vodi klub i reprezentaciju jer je trenutni selektor Slovačke.

Nakon tog susreta Napolitanci su odigrali još četiri meča na kojima su ostvarili po dve pobede i remija, a ono što je zanimljivo je da je na svakoj od tih utakmicama bila prolazna igra GG.

Takođe, ono što raduje navijače je da je nakon dugo vremena proigrao Kvarackelija koji je postigao četiri gola na poslednja tri susreta i popularni ''Kvaradona'' ponovo podseća na igrača koji je bio MVP Serije A prošle sezone.

Ako uz njega dodamo i ubitačnog centafora Osimena, jasno je da Napoli ima potencijal da namuči svaku ekipu u Ligi šampiona.

Sa druge strane, Barsa igra po principu toplo-hladno, nekoliko puta u proteklih mesec dana imala je priliku da smanji zaosatak za Realom koji je često ''kiksirao'', ali Katalonci to nisu uspevali da iskoriste i sada zaostaju osam bodova za vodećim Madriđanima.

Iako ta razlika ne deluje kao nedostižna, mogla je biti znatno manja i veoma je teško verovati da Katalonci mogu da se ušunjaju u borbu za titulu, pogotovo ako na to dodamo da se između njih na tabeli nalazi Đirona i da će se poslednji ligaški ''El Klasiko'' igrati na ''Santijago Bernabeu''.

Ipak, ono što se pokazalo kao istinito u poslednje vreme je to da je Barsu izuzetno teško pobediti. Poslednjih neuspeh doživela je još krajem januara kada je bolji od nje bio Viljareal i nakon tog meča vezala je osam utakmica bez poraza u kojima je ostvarila pet pobeda uz tri remija.

I pored generalno loše sezone, Liga šampiona može biti spas za Katalonce koji su u njoj uvek neugodan protivnik i večeras su blagi favoriti jer će imati podršku svojih navijača na ''Monžuiku'' koji im je privremeni dom dok se ne završi renoviranje ''Nou kampa''.

Jako bitna stavka za večerašnji meč je zdravlje igrača u redovima Barselone.

Domaćini su poprilično osakaćeni neigranjem ključnih igrača poput Pedrija, Frenkija de Jonga, Gavija i Baldea, a uz njih upitni su Feran Tores i Markos Alonso.

Kod gosta je dosta bolja situacija i izostaće ''samo'' Zjelinski, Ngog i Kahust.

Očekujemo veoma neizvestan meč između dva ujednačena tima i odlučili smo se za iznenađenje jer verujemo u tandem Osimen-Kvarakcelija jer Barsa ne može da se nosi sa njima ako budu bili na svom prepoznatljivom nivou.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: prolazi dalje 2 (kvota 2,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu