DERBI DONJEG DOMA PREMIJER LIGE: ''Šeširdžije'' i ''šumari'' biju bitku za opstanak

V.M.

16. 03. 2024. u 08:36

DANAS ćemo u najjačoj ligi sveta gledati obračun dva tima koja vode veliku bitku za opstanak kada Luton bude dočekao Notingem forest na ''Kenilvurt roudu'' od 16 časova. Domaćin je trenutno 18. na tabeli i zaostaje tri boda za gostima koji su prvi tim iznad crte, tako da je svima jasno o koliko se bitnom meču radi.

ДЕРБИ ДОЊЕГ ДОМА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Шеширџије и шумари бију битку за опстанак

FOTO: Tanjug/AP

Luton je sredinom nedelje imao veliku priliku da se izjednači po broju osvojenih bodova pred večerašnji derbi doma sa Notingemom, ali nije uspeo da sačuva ogrmonu prednost od čak tri gola protiv Bornmuta.

Igrao je fenomenalno u prvom poluvremenu, dominirao je i postigao tri pogotka u prvom delu igre. Svi su mislili da su već osvojili veoma vredna tri boda, ali na kraju ne da nisu pobedili nego nisu ni remizirali, već su poraženi na ''Vitalitiju''. Bornmut se upalio i preokrenuo na krilima dvostrukog strelca Semenja, a ''šeširdžije'' je bodova koštao još jedan loš nastupe defanzivaca ekipe koji tokom čitave sezone igraju na slabom nivou, pa i ne čudi što su već 59 puta vadili loptu iz svoje mreže.

Menadžer Rob Edvards je izjavio nakon meča da je šokiran, nije mogao pronaći reči za ono što se desilo, ali moraće brzo da konsoliduje svoje izabranike kojima je današnji susret utakmice sezone.

Prednost za njih biće to što igraju pred svojim navijačima na ''Kenilvurt roudu'', podrška je uvek na nivou na ovom malenom stadionu i sigurno je da će fanovi Lutona napraviti paklenu atmosferu.

Što se tiče same forme, ona nije dobra za domaćina koji je osvojio samo jedan bod na poslednjih pet utakmica, ali ono što se ističe na tim mečevima je enorman broj golova, čak 22 ili ti preko četiri u proseku!

Sa druge strane, Notingem nije dobio ono što je želeo dolaskom Nuna Espirita Santa na klupu sredinom decembra. Bivši dvostruki prvak Evrope igra jako slabo i na poslednjih pet mečeva ostvario je samo jednu pobedu i doživeo čak četiri poraza, tri uzastopno pred ovaj duel.

''Šumari'' se muče napadački i nisu postigli nijedan gol na poslednje dve utakmice, doduše igrali su sa dosta jačim timovima, Liverpulom i Brajtonom, a danas će imati odličnu priliku da konačno zatresu mrežu jer kao što smo već rekli odbrana Lutona igra veoma slabo.

Gostima je cilj ove sezone bio da se izdignu sa dna i borbe za opstanak, ali očigledno je da to nisu uspeli i moraće ponovo u završnici sezona da se bore za goli život, kao što je bio slučaj i prošle koja im je bila prva u Premijer ligi nakon duge 23 godine.

Izostanci više muče domaćina koji će biti bez Lokjera, Nakambe, Potsa, Adebaja, Oša i Andersena, dok će kod gosta meč propustiti Tavareš i Montijel.

Očekujemo jedan veoma zanimljiv meč, a kada igra Luton to znači da će biti golova pa zbog toga tipujemo utakmicu sa dosta pogodaka. 

Za hrabrije bi dodali i keca, jer očekujemo da pune tribine ''Kenilvurt rouda'' daju vetar u leđa ''šeširdžijama'' koje se uvek bore do poslednjeg trenutnka pred svojim navijačima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,45)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 4,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024