LION GOSTUJE REDOVNOJ MUŠTERIJI: Prošli duel rešio je Lakazet het-trikom, ali njegov nastup sada je upitan

O. M.

15. 03. 2024. u 08:16

UTAKMICOM Tuluz - Olimpik Lion otvara se 26. kolo francuske lige 1. Početak je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

ЛИОН ГОСТУЈЕ РЕДОВНОЈ МУШТЕРИЈИ: Прошли дуел решио је Лаказет хет-триком, али његов наступ сада је упитан

Foto: Profimedia

Posle neprijatnog gostovanja u Avru, na kome je prekinuta serija od četiri utakmice bez poraza, Tuluz dočekuje ekipu koja ih je poslednjih sezona redovno pobeđivala.

Domaći tim se trenutno nalazi na 11. mestu sa 29 bodova, što je samo četiri više od Nanta, koji je u opasnoj zoni. Jasno je da za Tuluz ove sezone ništa nije rešeno po pitanju borbe za opstanak.

U poslednjem meču protiv Avra izgubili su kao gosti sa 1:0. Nisu pokazali mnogo kvalitetan fudbal, završili su bez ijednog šuta u okvir gola, praveći brojne greške u odbrani. Kristofer Operi iskoristio je jednu takvu grešku u 60. minutu i ​​postigao jedini gol na susretu, dovoljnu da svom timu donese tri boda.

Tuluz je ove sezone osvojio više bodova u gostima nego kod kuće, ali je od Liona glatko poražen sa 3:0. Blistao je na toj utakmici Aleksandar Lakazet koji je upisao het-trik.

Kod kuće, Tuluz je pre dve nedelje pobedio Nicu sa 2:1, čime je nastavio niz od tri uzastopne pobede. Pobedili su i Lil sa 3:1, kao i Monako u gostima rezultatom 2:1. U Ligi Evrope remizirali su sa Benfikom 0:0 i ispali iz daljeg takmičenja zbog poraza od 2:1 u prvom meču.

Tuluz je tim koji ove sezone postiže u proseku jedan gol po meču, nešto su efikasniji pred svojim navijačima, ali stvaraju malo šansi i kod kuće i u gostima.

Lion ima samo dva boda više od svog sledećeg protivnika. Oni su na desetom mestu jer su osvojili više, ali u poslednje vreme njihova igra je bila nepredvidiva. Imaju četiri pobede i jedan poraz u poslednjih pet mečeva.

Poslednje dve utakmice su najbolji pokazatelj koliko varira forma ovog tima. Prošle nedelje su savladali Lorijen u gostima sa 2:0. Bio je to meč u kojem su fudbaleri Liona dominirali terenom, imali duplo više šansi za gol od protivnika. Prvo poluvreme je bilo ravnopravno za ova dva tima, ali je u drugom krenula ofanziva Liona. Prvi gol postigao je Taljafiko u 52, a drugi Balde u 64. minutu. Nakon toga, Lion je imao još dve šanse za gol, ali je odbrana Lorijena bila na mestu.

Međutim, Lion je pre toga igrao kod kuće protiv Lensa i izgubio 3:0. Ovaj rezultat ne odražava sve ono što se tog dana dešavalo na terenu. Lion je imao dovoljno prilika za gol, ali napadači nisu uspevali da probiju protivničku odbranu. Za to vreme gosti su iskoristili svaku dobru priliku u napadu. Postigli su jedan gol u prvom poluvremenu i još dva u drugom poluvremenu. Lion je ranije bio bolji od Meca 2:1, Nice 1:0 i Monpeljea 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!