PARTIZAN SE VRAĆA NA POBEDNIČKU STAZU: Mladost će pokušati da primeni Napretkov recept u zaustavljanju "parnog valjka"

O. M.

17. 03. 2024. u 07:53

FUDBALERI Partizana gostuju ekipi Mladosti u utakmici 26. kola Superlige Srbije. Utakmica je na programu od 13 časova i 30 minuta.

ПАРТИЗАН СЕ ВРАЋА НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ: Младост ће покушати да примени Напретков рецепт у заустављању парног ваљка

M. Vukadinović

Nakon neočekivanog i šokantnog poraza u prošlom kolu protiv Napretka na domaćem terenu, ekipa Partizana će u duelu proti Mladosti iz Lučana pokušati da se vrati na pobednički put i nadajući se kiksu Crvene zvezde možda vrati i prvo mesto na tabeli. 

S druge strane, Mladost je u prošlom kolu ubedljivo poražena na gostovanju TSC-u u Bačkoj Topoli, ali je i dalje u konkurenciji za plasman u plej-of. Domaći tim dočekuje ovaj meč na poziciji broj sedam na tabeli sa 36 osvojenih bodova nakon 25 odigranih utakmica.

Mladost je ovako visoko plasirana zahvaljujući pre svega dobrim rezultatima na svom terenu, sa 21 bodom osvojenim u 12 mečeva pred svojim navijačima. Mladost je u tih 12 mečeva postigla 15 i primila 12 golova, što govori da Lučanci pred svojim navijačima igraju tvrdo i disciplinovano.

Njihova serija od pet utakmica bez poraza, koja je krenula sa početkom prolećnog dela prvenstva, prekinuta je pre nekoliko dana na gostovanju u Bačkoj Topoli, kada je TSC ubedljivo pobedio sa 4:1. Topolčani su od početka utakmice nametnuli jak napadački ritam koji ne odgovara gostima i rezultat je logična posledica toga.

Mladost će morati da pokuša da nametne svoj stil igre Partizanu ako ne želi da se ponovi nešto slično, jer Partizan je u napadu još opasniji od TSC-a.

Recept Lučancima mogla bi da bude igra Napretka koji je sa dva šuta u gol Partizana pobedio sa 1:0, iskoristivši sve nedostatke odbrane "crno-belih" dok je s druge strane terena sprečen svaki ozbiljniji pokušaj protivnika koji je doduše bio oslabljen neigranjem najboljeg igrača i strelca Mateusa Saldanje i još nekoliko prvotimaca.

Večiti derbi sa Crvenom zvezdom je ostavio traga na nekolicinu igrača "parnog valjka", pa je negativan rezultat možda i mogao da se očekuje, ali protiv Mladosti to ne bi smelo da se desi izabranicima Igora Duljaja jer je Partizan ionako već ozbiljno ugrozio svoje šanse za osvajanje titule pa je za „crno-bele” do kraja regularnog dela sezone pobeda u svakom od preostalih utakmica je apsolutni imperativ.

Gledajući učinak na gostovanjima ove sezone, Partizan ne bi trebalo da ima problema u ovom meču. „Crno-beli” na 12 gostovanja imaju devet pobeda, dva remija i jedan poraz, uz impresivnu gol-razliku 26:11. 

Novi izostanak Saldanje je najveći problem Partizana. Brazilac je najbolji strelac tima sa 16 postignutih golova i zaista ima veliki uticaj na igru i rezultate Partizana ove sezone. S druge strane, pozitivno je što su Severina i Zaid potpuno spremni za ovaj meč.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024