RONALDO NE MOŽE SAM: "Raspadanje" Al Nasra se nastavlja i u DŽedi?

O. M.

15. 03. 2024. u 12:05

DERBI 24. kola saudijske Pro lige igra se u Džedi gde na stadionu "Kralj Abdula" od 20 časova Al Ahli dočekuje Al Nasr.

РОНАЛДО НЕ МОЖЕ САМ: Распадање Ал Насра се наставља и у Џеди?

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Posle šokantnog ispadanja iz azijske Lige šampiona Al Nasr se suočava sa teškim rivalom u prvenstvu gde je već u velikom zaostatku za Al Hilalom u trci za naslov, a poraz u Džedi bi ih verovatno potpuno izbacio iz trke.

Nasr je odigrao meč za infarkt u revanšu četvrtfinala azijske Lige šampiona protiv Al Aina. Imali su gol zaostatka iz prve utakmice, a onda u 45. minutu gubili sa 2:0 i u revanšu. Posle dosta muka uspeli su da dođu do preokreta, odnosno povedu sa 3:2 i meč uvedu u produžetke, ali tada su ostali sa igračem manje, što je klub iz Emirata iskoristio da izjednači na meču, odnosno ponovo povede u ukupnom skoru.

Ipak, nadu "vitezovima Nadda" doneo je Kristijano Ronaldo golom za 4:3 u 118. minutu utakmice, dva minuta pre kraja produžetka. Ali to nije bilo dovoljno jer je u penal seriji Portugalac bio jedini strelac za domaći tim, dok su Brozović, Teles i Otavio promašili.

Sa 10 utakmica do kraja Pro lige, Al Ahli se nalazi na trećem mestu, sa mestom u Ligi šampiona u svojim rukama, sedam bodova iznad četvrtoplasiranog Al Itihada.

Domaći teren je najveći adut Al Ahlija koji je ovde neporažen, sa sedam pobeda i četiri remija. S druge strane, Nasr je u gostima ostvario devet pobeda i dva poraza, ali na ovom stadionu nije izgubio od 2015. godine, a od ovog rivala od 2020. godine kada su poraženi kod kuće.

Pitanje je da li će eliminacija iz Lige šampiona dodatno obeshrabriti "vitezove" ili će delovati kao šok-terapija. Ovo drugo je ipak manje verovatno imajući u vidu i trenutnu formu, tačnije odsustvo iste.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,68)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave