GRADSKI DERBI U LONDONU: ''Pevci'' osokoljeni ''demoliranjem'' Aston vile dolaze na ''Krejven kotidž'' da obore rekord dug 73 godine

V.M.

16. 03. 2024. u 11:12

U okviru 29. kola engleske Premijer lige gledaćemo mali gradski derbi između Fulama i Totenhema koji se sastaju na ''Krejven kotidžu'' od 18:30.

ГРАДСКИ ДЕРБИ У ЛОНДОНУ: Певци осокољени демолирањем Астон виле долазе на Крејвен котиџ да оборе рекорд дуг 73 године

Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Nakon što je određeno vreme pružao promenljive partije zbog povreda velikog broja igrača, kako je zdravstvena situacija postala bolja u Totenhemu, tako su i nastupi kluba u Premijer ligi.

Na poslednja četiri susreta ostvarili su tri pobede, a posebno je impresivna bila ona proteklog vikenda nad Aston vilom.

''Pevci'' su otišli na jedno od najtežih gostovanja u Engleskoj i ne samo da su napustili ''Vila park'' sa čitavim plenom, već su to uradili u dominantnom stilu slavivši sa 4:0, postigavši sve golove u drugom poluvremenu.

U prvom delu igre je trebalo vremena ekipama da se privikunu na kišne uslove, ali kada su to učinili izabranici Endža Postekoglua su ''dali gas'' i dominantno slavili, a ponovo je sjajnu partiju pružio kapiten Son koji je pored gola upisao i dve asistencije.

Totenhem se tako približio na dva boda zaostatka četvrtoplasiranoj Vili od koje je odigrao meč manje, a dobre vesti dobio je i sredinom nedelje kada je Vest hem izbacio Frajburg u Ligi Evrope jer su čekićari na taj način znanto povećali šanse Premijer lige da se nađe dve najjače lige ove sezone što bi značilo još jedno mesto u Ligi šampiona za engleske timove iduće godine.

Takođe, gosti će danas imati priliku da obore klupski rekord od 27 vezanih ligaških mečeva u kojima su postizali bar jedan gol, to su učinili na svakom meču u ovoj kampanji i ako danas ponovo postignu gol oborili bi rekord dug 73 godine (sezona 1950/51).

Što se tiče njihovog gradskog rivala Fulama, on je propustio priliku da upiše ligaški het-trik i posle pobeda nad Junajtedom i Brajtonom poražen je od Vulveremptona na  ''Molinjuu'' rezultatom 2:1.

Taj meč je ponovo pokazao da ''kolibari'' imaju znantne probleme sa igrama u gostima i one će verovatno biti glavni razlog što se neće dokopati mesta koja vode u Evropu jer se trenutno nalaze na 12. mestu na tabeli sa sedam bodova zaostatka u odnosu na sedmoplasirani Vest hem.

Ipak, kod kuće je drugačija priča i izabranici Marka Silve igraju dosta bolje pred svojim navijačima. Na poslednjih deset utakmica na ''Krejven kotidžu'' sakupili su deset bodova i danas će uzdati u podršku navijača koja je često bila presudan faktor u ostvarivanju pozitivnih rezultata.

Na prvom ovosezonskom gradskom derbiju Totenhem je slavio sa 2:0 golovima Sona i Meidsona, a uz to vredi istaći da su pevci ostvarili sedam uzastopnih pobeda na ''Krejven kotidžu''.

Što se tiče izostanaka kod domaćina je pod upitnikom samo Himenez, dok će gosti biti bez Mikija van de Vena koji se povredio protiv Aston vile i talentovani Holanđanin će se na tribinama pridružiti Solomonu, Sesenjonu i možda Ričarlisonu za kojeg još nije sigurno da li će nastupiti.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,52)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,20)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!