GOLEADA NA ''VESTFALENU'': Dortmund i Ajntraht tradicionalno igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka

V.M.

17. 03. 2024. u 09:55

POSLEDNjU utakmicu 26. kola nemačke Bundeslige odigraće Borusija Dortmund i Ajntraht frankfurt koji se sastaju na ''Vestfalenu'' od 17:30.

ГОЛЕАДА НА ВЕСТФАЛЕНУ: Дортмунд и Ајнтрахт традиционално играју утакмице са великим бројем погодака

FOTO: Tanjug/AP

Posle rutinskih pobeda nad Union Berlinom i Verderom, Borusija je ostvarila onu najbitiniju u Ligi šampiona protiv PSV kojom se plasirala u četvrtfinale najeltnijeg evrospkog takmičenja. Mrežu ''filipsovaca'' je načeo Džejdon Sančo u trećem minutu, da bi 90 minuta kasnije konačnih 2:0 postavio Marko Rojs.

Može se reći da su imali sreće na žrebu jer su izgbegli gigante kao što su Siti i Real, ali sigurno ih očekuje veoma težak zadatak protiv Atletiko Madrida Čola Simeonea.

Što se tiče domaćeg prvenstva, tu nemaju nikakve šanse za titulu i jedino što im preostaje je borba za top četiri iz kojeg su prekjuče nakon pobede Lajpciga nad Kelnom (5:1) i sada moraju trijumfovati kako bi se vratili na poslednju poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Danas će za rivala imati tradicionalno povoljnog protivnika, Ajnraht iz Frankfurta protiv kojeg su na četiri od poslednjih pet mečeva slavili, a takođe su u istom periodu postizali barem tri gola na tim utakmicama.

Ako na to dodamo da su na poslednja tri bundesligaška meča dali osam golova, gotovo je sigurno da nas očekuje meč sa velikim brojem pogodaka na ''Vestfalenu''.

Sa druge strane, nakon razočaravajućeg ispadanja iz Lige konferencija sve što je preostalo Ajntrahtu je da u završnici sezone pokuša da se dokopa mesta koja vode u Evropu iduće godine. Na dobrom su putu to da učine jer su trenutno šesti na tabeli i imaju pet bodova prednosti u odnosu na sedmoplasirani Auzgburg koji je odigrao meč više od njih.

Takođe, ligaška forma Frankurta je na visokom nivou. Posle tri vezana remija upisali su uzastopne pobede nad Hajdenhajmom i Hofenhajmom, tako da ne znaju za poraz u Bundesligi još od početka februara kada je Keln bio bolji od njih.

Vredi istaći da je na tih pet mečeva svaki put prolazna bila igra gol-gol, što ''podebljava'' veru u goleadu na današnjem duelu.

Još jedan zanimljiv podatak vezan za goste je da su ekipa koja retko ispušta prednost, devet puta ove sezone su vodili na poluvremenu i nijednom nisu bili poraženi, upisali su sedam pobeda uz dva remija.

Na poslednjih pet međusobnih duel današnjih rivala viđeno je 25 pogodaka, tako da ne čudi što predlažemo novu goleaedu u režiji ovih timova.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)