"LISICE" PRETE SRBINU NA GOLU ČELSIJA: Repriza finala FA kupa iz 2021. godine

O. M.

17. 03. 2024. u 13:04

ČELSI dočekuje Lester u četvrtfinalu FA kupa. UTakmica se igra na "Stamford bridžu od 13 časova i 45 minuta.

ЛИСИЦЕ ПРЕТЕ СРБИНУ НА ГОЛУ ЧЕЛСИЈА:  Реприза финала ФА купа из 2021. године

Foto: Profimedia

Čini se da Čelsi ove sezone samo u kupovima igra dobro. U Liga kupu su stigli do finala gde su u veoma uzbudljivom duelu ostali bez trofeja protiv Liverpula, a sada imaju priliku da protiv drugoligaške ekipe izbore polufinale najstarijeg klupskog takmičenja na svetu.

Ali, nije reč o bilo kakvim drugoligašu, nego o Lester sitiju, lideru Čempionšipa, najjače druge lige na svetu i ekipi koja je pre nepune tri godine nanela Čelsiju poraz u njihovom pretposlednjem finalu ovog takmičenja. Poslednje ke usledilo već naredne godine od Liverpula, a na trofej "plavci" čekaju od 2018. godine i pobede od 1:0 nad Mančester junajtedom.

Čelsi je tri utakmice neporažen u svim takmičenjima i sve tri utakmice su došle "GG&3+".

Menadžera MAurijsija Poketina može da obraduje što je Česli u seriji od četiri ligaške utakmice bez poraza. Poslednji put izgubili su sredinom februara od Vulverhemtona.

Malo su time popravili svoje šanse da se i kroz Premijer ligu izbore za mesto u Evropi naredne sezone, jer je Vest hem udaljen samo četiri boda na sedmom mestu.

Nakon ove utakmice uslediće reprezentativna pauza, posle koje će Čelsi ugostiti Barnli i Mančester junajted.

Lester nije u tako dobroj formi kao sredinom sezone kada se činilo da će "lisice" oboriti sve moguće rekorde Čempionnšipa i mnoge druge. U poslednjih pet utakmica pretrpeli su tri poraza i pobedili samo u jednoj utakmici, a Lids i Ipsvič su smanjili zaostatak na samo tri, odnosno četiri boda.

Ipak ostao je generalni utisak da ekipa Enca Mareske ima veoma uspešnu sezonu, a dobri rezultati u Ef-Ej kupu čine je još boljom. Zadržali su okosnicu tima iz prošle sezone kada su bili u Premijer ligi što je svakako jedan od ključnih razloga uspeha i pokazalo se kao dobra stvar naročito u najstaarijem klupskom takmičenjeu gde su "lisice" pokazale da još uvek imaju kvalitet da se suprotstave premijerligaškim ekipama.

U gostima, Lester je neporažen u poslednje tri utakmice i pobedio je u četiri od poslednjih šest utakmica.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!