KAKO BEZ DIBALE? De Rosi zbog povrede izgubio najboljeg igrača pred duel sa ''neroverdima''

V.M.

17. 03. 2024. u 10:29

ROMA će bez svog glavnog igrača dočekati Sasuolo na ''Olimpiku'' u okviru 29. kola italijanske Serije A (18:00).

КАКО БЕЗ ДИБАЛЕ? Де Роси због повреде изгубио најбољег играча пред дуел са неровердима

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se nalazi u odličnom ritmu od kada je na klupu zaseo Danijele de Rosi koji je sredinom nedelje zabeležio još jedan sjajan rezultat plasmanom u četvrtfinale Lige Evrope.

Iako su njegovi izabranici poraženi od Brajtona (0:1), prednost iz prvog meča (4:0) je bila više nego dovoljna da se plasiraju u narednu fazu gde će igrati veliki italijanski derbi sa Milanom.

Taj dvomeč će biti na programu u aprilu mesecu, a pored njih igraće još sa Bolonjom, Laciom i Napolijem, tako da je jasno da veoma važan period predstoji za Romu nakon reprezentativne pauze.

Đalorosi su izgubili samo dva puta u 12 utakmica otkako je Žoze Murinjo otišao, postigavši najviše golova u Seriji A, u proseku skoro tri po utakmici i posle Intera su u tom periodu osvojili najviše bodova u Seriji A.

Zbog tih dobrih igara popeli su se na peto mesto na tabeli, ali četvrtoplasirana Bolonja ne odustaje od Lige šampiona i sada nakon pobede nad Empolijem pre dva dana odvojila se na +6 u odnosu na Romu.

Loša vest za De Rosija je to što danas neće moći da računa na svog glavnog igrača Paola Dibalu koji je juče zaradio povredu mišića i još se ne zna definitivno koliko će Argentinac biti van teren, ali sigurno ne manje od par nedelja.

Ako na to dodamo da je Lukaku pod znakom pitanja zbog povrede kuka koja ga je naterala da propusti meč sa Brajtonom, postoji velika verovatnoća da vučica bude bez svoja dva najbolja strelca na današnjem duelu što može biti veliki problem za mladog stručnjaka.

Sa druge strane, Sasuolo je proteklog vikenda konačno prekinuo negativan niz od osam ligaških utakmica bez pobede savladavši Frozinone pogotkom Torsvedta u 58. minutu (1:0).

Pored prekida crne serije, njome su približili begu iz zone ispadanja, iako su pretposlednji zaostaju samo dva boda za Empolijem koji je prvi tim iznad crte.

Ipak, njihove igre na gostovanjima ove sezone govore da je to gotovo nemoguć zadatak jer su na 14 utakmica na strani ostvarili samo dva trijumfa i ukupno sakupili osam bodova.

Pre par kola Sauolo se odlučio za smenu trenera i Alesija Dionizija zamenio je Davide Balardini, a ono što je očigledno kroz njegovih mečeva na čelu je to da će neroverdi igrati znatno tvrđi fudbal nego što je to bio slučaj u skorijoj istoriji.

Zdravstvena situacija nije idealna ni u redovima gostiju koji su takođe bez svog najboljeg igrača, reprezentatica Italije, Domenika Berardija.

Što se tiče međusobnih duela nešto je bolja Roma u skorije vreme i na poslednjih pet mečeva ostvarila je dve pobede uz isto toliko remija i trijumf Sasuola.

Na poslednjih šest obračuna ovih timova oba ekipe su tresle mrežu, ali treba sa oprezom uzeti tu informaciju zbog pomenutih izostanaka i promene trenera gostiju.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu